Senatorul liberal Alina Gorghiu susține că premierul Mihai Tudose are obligația să oprească proiectul privind eliminarea președintelui din procedura de numire a procurorilor șefi, motivând că magistrații se opun acestui act normativ.

”Este foarte clar că proiectul, pe lângă multe prevederi corecte legate de cariera magistraților, are și bombe: eliminarea președintelui României din procedura de numire a procurorilor cu funcții de conducere, trecerea Inspecției Judiciare sub control politic, restrângerea independenței procurorului și înființarea unei instituții separate pentru cercetarea actelor de corupție în rândul magistraților. Premierul are obligația de a opri acest proiect pentru că va genera opoziție din partea societății, dar și pentru că există riscul de a apărea o falie în interiorul magistraturii cu efecte nefaste asupra funcționării și credibilității justiției”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ea subliniază că proiectele bune în domeniul justiției sunt blocate în Parlament.

„Ipocrizia PSD, este însă evidentă, atâta vreme cât în Parlament sunt blocate proiectele bune legate de justiție. Ceasul ticăie rapid în favoarea expirării termenului până la care Guvernul trebuia să vină cu un plan de măsuri pentru soluționarea problemelor din penitenciare, conform deciziei CEDO. PNL a depus proiectul legat de măsurile alternative de detenție în luna aprilie și de atunci este blocat. Pe 18 septembrie PSD a prelungit la 60 de zile termenul de dezbatere din Senat, fără justificare”, a arătat liberala.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top