Winter Weather NCIarna aceasta, au apărut tot mai mulţi locuitori din Montreal care circulau cu bicicleta din cauză că traficul cu maşinile era îngreunat de pe urma zăpezii

Utilizarea bicicletei pe strazile Montrealului in plina iarna, i-a inspirat pe organizatorii asociatiei Vélo Québec sa lanseze festivalul Go Vélo Montréal !

Primul tur al insulei Montreal pe bicicletă organizat a fost în vara anului 1985, un succes garantat, urmat de o explozie de biciclete si de miscare care a susţinut în timp un adevărat curent de masă coordonat de Vélo Québec.
Si ca miscarea sa fie 12 luni din 12, duminica 16 februarie s-a dat startul primului tur al insulei in plina iarna!
Cu aceasta noutate, iubitorii bicicletei de la mic la mare au tot ce se poate avea la Montreal : 11 circuite exclusive evenimentelor de zi, de noapte si acum si iarna !
Fara stres si fara emotiile cronometrului, iubitorii pedalei pot sa-si reîncarce bateriile pe circuite de 75, 100, 125 si 150 km.
La aceasta ora, Montrealul are 450 km de piste ciclabile intretinute de Primaria Montreal (deszapezire, marcaje la sol, semnalizari rutiere, etc.). Si reteaua rezervata biciclistilor este in plina expasiune. Exista si Politia pe bicicleta.
Si ca sa fie in ton cu dorintele cetatenilor, STM (Societé de transport de Montréal) transporta 7 zile din 7 bicicletele gratuit. In prezent, 8 linii de autobuze au instalate suporturii speciale pentru biciclete.
Nici reteaua de transport a metroului nu face exceptie, accesul cu bicicleta in vagoane rezervate este asigurat, cu exceptia unor evenimente cu aglomeratie mare, cum ar fi Marele Premiu al Formulei 1. Ba mai mult, se fac modificarii ale cailor de acces la metrou ca sa nu fie necesara ridicarea bicicletei, deci sa permita accesul tuturor la acest serviciu.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top