The_QuartetUn grup de organizații care au contribuit la instaurea democrației în Tunisia reprezintă alegerea comitetului Nobel pentru Pace în 2015, notează BBC.

Premiul, în valoare de 8 milioane de coroane suedeze (972 de mii de dolari) a fost atribuit Cvartetului pentru Dialog Național Tunisian și va fi înmânat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la 10 decembrie la Oslo.

Format din Sindicatul General al Muncii, Confederația Industriei, Comerțului și Artizanatului, Liga tunisiană a Drepturilor Omului și Ordinul Avocaților, Cvartetul a fost recompensat pentru „contribuția sa decisivă la construirea unei democrații pluraliste” în urma revoluției din 2011.

Premiul Nobel pentru Pace este acordat persoanelor, instituțiilor sau organizațiilor internaționale care au depus eforturi deosebite pentru instaurarea sau restabilirea păcii într-o zonă de conflict.

Între nominalizații pentru 2015 s-a aflat și cancelarul german Angela Merkel, care plătește în prezent costul politic al poziției sale pro-refugiați.

Astfel, potrivit unui sondaj publicat joi de cotidianul Handelsblatt, o largă majoritate de 61% aprecia, înainte de anunțul de vineri, că Merkel nu merită să fie recompensată cu această distincție.

Merkel a fost citată printre candidații Nobelul pentru Pace datorită rolului său de mediator în conflictul din Ucraina și pentru că a deschis larg ușile țării sale în fața imigranților, însă această politică a început să irite tot mai mult electoratul german.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Germanii răsuflă ușurați. Nobelul pentru Pace nu merge la Merkel, ci în Tunisia

  1. […] păstrate 3 ani • Băsescu, numere de telefon la vedere în adeziunea la PMP • Germanii răsuflă ușurați. Nobelul pentru Pace nu merge la Merkel, ci în Tunisia • PSD, „mega” sondaj NAȚIONAL: Dragnea vrea să știe cât de iubit este în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top