Maior spune că politizarea administraţiei constituie una din „marile vulnerabilităţi” pentru România.

george-maiorE un element de mare vulnerabilitate pentru noi, revin la politicianul care pune partidul înainte de stat. Puţini politicieni încearcă să se profesionalizeze într-un anumit domeniu, pe care trebuie să-l stăpânească. De aici pornesc lucruri negative. Prin elementul politruc distrugem o resursă strategică a statului.  Când se va învăţa acest lucru, inclusiv prin sancţiunea votului, poate lucrurile vor sta mai bine. Nu există stat democratic modern unde se negociază funcţiile de cea mai mare expertiză, în sens politic”, a afirmat Maior.

Acesta susţine că şi mai grav este faptul că au ajuns să se facă numiri pe criterii politice şi în domeniul securităţii naţionale se aşază. „A existat problema asta la MAI. Cum să funcţioneze bine aplicarea legii dacă se petrec asemenea lucruri? E chestie şi de voinţă politică”, a comentat directorul SRI.

Acesta a avut şi cuvinte de laudă pentru clasa politică, dar a subliniat că sunt prea puţini lideri care îşi propun să creeze prosperitate.

Ca observator, pot spune că actuala clasă politică, prin munca ei, totuşi, a susţinut integrarea României în NATO şi UE.  Cred că o tară a actualei clase politice e aceea de a se reproduce prea mult pentru sine – partid înainte de stat. Obiectivul final al clasei politice ar trebui să fie conducerea înainte a societăţii şi nu partidul să fie obiectiv final. Sunt şi lideri care gândesc aşa, dar prea puţini. Majoritatea sunt preocupaţi de propria imagine, perpetuare în politică, fără să aibă un bilanţ în care să spună: da, am produs acea lege care ne-a dus mai departe, am luat decizia guvernamentală care să creeze prosperitate… Prea puţini”, a comentat Maior la Adevărul Live.

Directorul SRI a vorbit şi despre relaţia liderilor politici cu Serviciul pe care îl conduce.

Mereu e loc de mai bine. Nu suntem perfecţi, am făcut şi noi greşeli, nu e o vină de o parte sau de alta. Per ansamblu, cred că de multe ori am ajutat la luarea unor decizii diplomatice, strategice bune. Omul politic, guvernamental se gândeşte şi la interesele guvernamentale. Uneori, o informaţie negativă ar putea distruge un proiect. Transmitem o analiză, să spunem, la un ministru, văd că nu se înţeleg anumite lucruri, discut cu domnia sa şi văd că se ajunge la o anumită armonizare”, a mai declarat George Maior.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

4 Responses to George Maior: Prin elementul politruc distrugem o resursă strategică a statului

  1. […] democratic modern unde se negociază funcţiile de cea mai mare expertiză, în sens politic”, a afirmat Maior in interviul […]

  2. […] democratic modern unde se negociază funcţiile de cea mai mare expertiză, în sens politic”, a afirmat Maior in interviul […]

  3. […] George Maior: Prin elementul politruc distrugem o resursă strategică a statului […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top