bogdan mazuru_ambasadorul romaniei in frantaMinisterul Afacerilor Externe a dispus sancționarea cu avertisment a unui angajat al ambasadei României la Paris, după ce invitațiile la o recepție organizată pentru vizita în Franța a președintelui Klaus Iohannis au fost trimise având atașat un fișier de uz intern al ambasadei în care erau folosiți termeni ireverențioși la adresa invitaților, unul dintre ei fiind calificat „scârbos”, transmite HotNews.ro.

Site-ul Cotidianul.ro a publicat o scrisoare adresată ambasadorului Bogdan Mazuru (foto) de către scriitorul Radu Portocală, fost șef al Institutului Cultural Român din Paris, în care acesta explică faptul că a primit o invitație pentru a participa la o recepție organizată de Ambasada României cu prilejul vizitei în Franța a președintelui Iohannis, în 10 februarie, și la care sunt invitate mai multe personalități din Diaspora.

Potrivit scriitorului Eugen Mihăescu, directoarea Institutului Cultural Roman, Yvette Fulicea, a scris mail-ul de invitație „direct pe cel primit de la secretara ambasadorului și astfel a redirecționat și un fișier ‘Excel’ de uz intern care cuprinde comentarii ireverențioase la adresa celor invitați”.

„Găsesc, de asemeni, o bună parte din bucătăria internă a Ambasadei: cine invită pe cine. Eu, de pildă, sînt invitat de X, adică de nimeni, ci doar aşa, în virtutea inerţiei.

În sfîrşit, consider că este o gafă monumentală faptul că în acest fişier o serie de persoane primesc calificativul «indezirabil», iar un domn pe care nu-l cunosc apare definit drept «scîrbos»! Indiferent de opiniile acestor persoane, cred că Ambasada, care a răspîndit această listă, le datorează scuze”, se arată în scrisoarea trimisă ambasadorului Bogdan Mazuru de către Radu Portocală.

În urma acestui incident, MAE a precizat, într-un comunicat, ca „față de persoana responsabilă de comiterea faptei respective a fost deja aplicată măsura sancțiunii cu avertisment. De asemenea, a fost dispusă convocarea în Centrală pentru a da explicații în fata Corpului de Control și Evaluare Diplomatică din cadrul MAE”.

„Totodata, MAE precizează ca adnotările pe marginea documentului de uz intern nu reflectă opinia sau aprecierile ambasadei României la Paris, ci au caracter strict personal, motiv pentru care persoana responsabilă a și fost sancționată”, potrivit sursei citate.

Reamintim că la ambasada României din Paris au fost înregistrate violențe pe 16 noiembrie, după ce s-au închis urnele de vot pentru prezidențiale. Românii care stătuseră la cozi imense în fața secției de vot din capitala Franței au fost disperați cu gaze lacrimogene de jandarmi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

6 Responses to Ambasadorii rușinii.GAFĂ la ambasada României din Paris via ICR: Unii invitați din Diaspora, numiți „indezirabili” sau „scârboși”

 1. Constanta VLAGEA spune:

  Va veni oare ziua in care romanii care cred in ROMANIA nu vor mai fi jigniti ca fiind ultimii oameni ai Europei ? Fac suficient de multe activitati Ambasada si consulatele din Franta pentru a schimba aceasta imagine ?
  Nu vreau sa judec si nici sa arunc cu pietre . Vreau doar ca romanii sa fie respectati.Fiecare natie are oile ei negre . De ce oile noastre negre trebuie sa apara in fata distrugand imaginea frumoasa a ceea ce este ROMANIA ?
  Eu traiesc la Grussenheim, aproape de Colmar si fac tot ce imi sta in putinta sa prezint francezilor o altfel de Romanie.

 2. […] Mazuru, precum și a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, și a unei funcționare, ca urmare a incidentului cu invitațiile pentru recepția ocazionată de vizita președintelui Klaus Iohannis la […]

 3. […] Mazuru, precum și a directorului ICR Paris, Yvette Fulicea, și a unei funcționare, ca urmare a incidentului cu invitațiile pentru recepția ocazionată de vizita președintelui Klaus Iohannis la […]

 4. RO nu poate inspira respect vecinilor decât investind 10% din pib pt Edu si Cultura… Deci TVR Cultural, ICR Patapievici de reconstituit cum au fost, Mezzo TV şi Museum Channel, mai ales Arte TV gratuit si obligatoriu, in retelele de telecablu sau macar pe internet.

 5. yehudy spune:

  respectivul angajat trebuia concediat. un diplomat are un alt limbaj.
  deci, cine a decis sanctionarea doar cu avertisment ar trebui trimis la spalat podele deoarece este un aparator al incompertentilor

 6. maria spune:

  CEA MAI CAUTATA OFERTA DE LUCRU A ANULUI!Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja!Nu este necesara nici un fel de experienta!Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero!Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se lucreaza part-time sau full time,la alegere.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul,,info”la adresa de email:mariaelena.gherghinescu@yahoo.om

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top