laurent fabius_cop21Franța a transmis un plan provizoriu de acord delegaților de la conferința ONU pentru schimbări climatice (COP21) de la Paris care prevede reducerea emisiilor de carbon până la un nivel care să prevină pe viitor efectele încălzirii globale.

Descriindu-l ca pe un „acord istoric”, ministrul francez de Externe Laurent Fabius a spus sâmbătă că acesta urmărește să limiteze încălzirea planetei cu mai puțin de două grade Celsius, dar ţările participante ar fi fost de acord să facă totul pentru a menţine o țintă mai ambițioasă de 1,5 grade.

Acordul trebuie să fie acum ratificat de delegații din cele 195 de state care participă la conferință.

Principalele dificultăţi ale negocierilor au privit nivelul diferit al reducerilor de emisii de carbon care s-a cerut fiecărei ţări. Statele mai dezvoltate au fost nevoite să accepte reduceri mai mari, ţinând cont şi de faptul că poluează mai mult.

O altă problemă a constituit-o transparenţa. În vreme ce ţările bogate precum Statele Unite şi cele din vestul Europei vor constituirea unui sistem unic la nivel global de verificare a îndeplinirii cerinţelor asumate în cadrul acordului, state precum China sau India, aflate în plină dezvoltare, sunt reticente în a-l accepta, potrivit Digi24.

Fabius a spus că dacă acordul va fi semnat, statele în curs de dezvoltare vor primi circa 100 de miliarde anual, începând cu 2020, pentru a se lupta cu efectele încălzirii globale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Franța: Acord istoric pentru reducerea încălzirii globale

  1. meritking spune:

    Franța: Acord istoric pentru reducerea încălzirii globale | Pagina de Politică | Parte din familia RV

    https://commission-plus.com/pastillas-de-cafeana-walmart/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top