MigrantsNumărul migranților sosiți pe insulele grecești a înregistrat o scădere substanțială în ultimele zile. Anunțul a fost făcut joi de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), conform presei internaționale.

În ultima duminică din această lună au fost consemnați doar 155 de migranți pe insulele grecești. Spre comparație, până recent, media zilnică a celor ajunși în noiembrie pe insulele Kalymnos, Megisti, Lesbos, Chios și Kos era de 4500 de persoane.

Această scădere poate fi pusă pe seama deteriorării condițiilor meteo, care face și mai periculoasă traversarea Mării Egee cu ambarcațiuni de mici dimensiuni.

În plus, restricțiile introduse la frontieră în statele de pe „ruta balcanică” după atacurile de la Paris au contribuit, și ele, la descurajarea fenomenului.

Conform datelor OIM, cel puțin 585 de migranți s-au înecat în 2015 în tentativa de a ajunge pe insulele grecești.

În aceste zile, migranți veniți mai ales din Iran, Bangladesh și Pakistan sunt blocați într-o tabără improvizată supraaglomerată de partea elenă a graniței cu Macedonia. Situația s-a deteriorat constant după ce autoritățile de la Skopje au decis săptămâna trecută să nu mai permită decât accesul refugiaților sirieni, irakieni și afgani.

Hotărârea Macedoniei de a stopa așa-numita migrație economică a intervenit după măsuri similare adoptate de Slovenia, Croația și Serbia.

În Croația, poliția a înregistrat miercuri 1808 refugiați, cu mult sub media zilnică consemnată de când țara a intrat pe ruta balcanică de migrație, la mijlocul lui septembrie. De atunci, țara a numărat sosirea a 444 de mii de migranți, cu o medie zilnică de peste 6000.

Uniunea Europeană și Turcia vor avea duminică un summit pentru a discuta despre întărirea cooperării vizând reducerea afluxului de migranți spre Europa de Vest.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top