Pasi MäenrantaUn politician al formațiunii de extremă dreapta „True Finns” este îngrijorat de posibilele abuzuri comise de finlandezii care primesc ajutoare sociale, sugerând că aceștia ar trebui să fie microcipați dacă doresc să iasă din țară.

Politicianul Pasi Mäenranta susține că prin această metodă se poate bloca fraudare sistemului de ajutoare sociale.

Nu știm în ce context pleacă oamenii din țară. Este posibil ca ajutoarele sociale oferite de stat să fie folosite pentru un stil de viață extravagant într-o altă țară, unde traiul este mai ieftin. Sper că acest lucru se va schimba„, a scris Mäenranta pe facebook, potrivit metropolitan.fi.

Acesta a mers mai departe, afirmând că beneficiarii de ajutoare sociale ar trebui să poarte și brățări de urmărire. Dacă acestea sunt rupte, purtătorul lor nu mai primește ajutor din partea statului. Sistemul ar fi voluntar dar părăsirea țării fără aplicarea lui ar conduce automat la stoparea ajutoarelor sociale pentru un cetățean finlandez.

Reprezentantul „True Finns” a spus că sistemul de supraveghere ar fi util în caz de catastrofe sau alte evenimente, pentru că oamenii ar fi identificați mai ușor.

Mäenranta este de părere că propunerea lui nu încalcă dreptul la viața privată, deoarece oamenii sunt deja de acord să fie urmăriți prin intermediul telefoanelor mobile, prin Google sau Facebook.

Comentariile politicianului au venit în contextul în care există suspiciuni că recruți ai grupării teroriste Statul Islamic au beneficiat de ajutoare de șomaj din Finlanda.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Finlanda: Un politician propune microciparea celor care primesc ajutoare sociale și pleacă din țară

  1. minori spune:

    „Nu știm în ce context pleacă oamenii din țară. Este posibil ca ajutoarele sociale oferite de stat să fie folosite pentru un stil de viață extravagant într-o altă țară, unde traiul este mai ieftin. Sper că acest lucru se va schimba„, a scris Mäenranta pe facebook, potrivit metropolitan.fi”

    Unde se poate gasi comentariul original de pe FB? Am cautat aprox. 20 de min. pe 3 limbe, si nu am gasit absolut nimic. A MADE-UP STORY?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top