Strecurați în hambarul satului pentru că sătenii harnici plecaseră să sape ogoarele și să strângă căpșunele altora, iar sătenii puturoși zăceau pe la porți, în așteptarea indemnizației de stat degeaba, șobolanii roșii s-au cocoțat pe grămada de bucate și au început să molfăie grâul strâns de alții, lăudându-se însă tot ei cu recolte-record.

Și, după ce au ros, în doar câteva luni, cam tot ce era de ros, până la fundație, acum rozătoarele lacome au ajuns la fundul sacilor și au început să chițăie: vor ca sătenii care încă mai muncesc, prin așezarea asta numită România, să strângă și mai multe spice, dar nu pentru ei, ci pentru șobolani.

Mai mult decât atât, șobolănimea nu se mulțumește să ne smulgă și ultimul bob de grâu din buzunar, ci vrea ca dreptul rozătoarelor de a ne fura să fie legalizat și orice șobolan, șoarece, ba chiar și popândău fură, la prima strigare, mai puțin de 19.000 de boabe, să scape basma curată și cu mustățile nepleoștite. Dar cel mai grav e faptul că, prin simpla lor prezență, acești șobolani, spre deosebire de șobolanii cenușii din vechime, nu aduc cu ei ciuma, ci ciuma roșie, o boală mult mai primejdioasă, care nu ucide doar oameni, ci distruge generații întregi.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top