UPDATE: Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, afirmă într-un comunicat difuzat joi că nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare iar în instituţia sa nu s-a fãcut niciodată un scenariu privind eliminarea cotei unice de 16%.

La rândul său, ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a afirmat că Ministerul Finanţelor Publice nu recunoaşte existenţa acestui document, insistând că propunerea prezentată de agenţia Mediafax în fotocopie nu a fost elaborată în cadrul instituţiei.

Vâlcov a fost întrebat de jurnalistul agenţiei de presă dacă este dispus să demisioneze din funcţie în cazul în care se demonstrează că documentul prezentat pe site-ul Mediafax a fost elaborat, scris şi scos la imprimantă în Ministerul Finanţelor Publice şi distribuit apoi în Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget

Răspunsul lui Vâlcov a fost că nu poate răspunde pentru toţi angajaţii din instituţie.

 

progresivUn document elaborat la nivelul Ministerului pentru Buget arată că oficialii guvernamentali au luat în calcul, recent, revenirea la impozitarea prin cote progresive, practicată ultima dată în guvernarea lui Adrian Năstase (când existaul cinci cote de impozitare – 18%, 23%, 28%, 34% si 40%.)

Conform Mediafax, care a publicat documentul pe site-ul propriu, „Consiliul consultativ al Ministrului delegat pentru Buget” a propus trei cote progresive de impozitare a venitului: 15%, 25% şi 35%. Ele ar trebui, conform sursei citate, să fie aplicate din 2016.

Un aspect ciudat este că nu este prevăzut nivelul maxim (plafonul) de venit aferent fiecărei cote.

Ministrul delegat pentru Buget este Darius Vâlcov, senator PSD.

Pe propunerea respectivă este menţionată data de 20 octombrie. Actul mai conţine şi propunerea majorării succesive, în 2015 şi 2016, a impozitului pe proprietate cu câte 25% pe an. Pe de altă parte, ar urma să se renunţa la cota de 7% din acciza la carburant.

Cota progresivă reprezintă una dintre soluţiile mai sigure în discuţiile cu FMI şi CE privind recuperarea golului de venituri de la bugetul statului anticipat pentru 2015, dar acum ANAF nu este pregătită tehnic pentru introducerea imediată (…) Înţeleg, totuşi, că există discuţii pentru eventuala introducere de la mijlocul anului viitor, mai ales în cazul în care în poziţia de premier va fi numit Florin Georgescu, un susţinător al cotei progresive”, a declarat pentru agenţia de presă o sursă apropiată discuţiilor, care confirmă faptul că există o propunere cu cele trei cote progresive.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to EXPLOZIV! Ce ne pregătește în taină PSD: cote de impozit de 15, 25 și 35%

  1. […] a publicat săptămâna trecută un document care conţine mai multe propuneri de măsuri fiscale, elaborat la nivelul Consiliului Consultativ […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top