Oficiul european al polițiilor Europol susține că atacul ransomware WannaCry care afectează mai multe țări și organizații este de „un nivel fără precedent”.

„Atacul recent este de un nivel fără precedent și va cere o investigație internațională complexă pentru a-i identifica pe cei vinovați”, a indicat într-un comunicat Europol, al cărui Centru european de cibercriminalitate (EC3) „colaborează cu unitățile de combatere a criminalității informatice din țările afectate și cu partenerii industriali majori pentru a atenua amenințarea și a acorda asistență victimelor”.

Un val de atacuri cibernetice simultane a afectat 100 de țări sâmbătă, lovind în zeci de întreprinderi și organizații din întreaga lume, inclusiv spitalele britanice și producătorul francez Renault.

Inclusiv fabrica Dacia de la Pitești, cea mai mare a grupului Renault, are producția parțial oprită din cauza unui atac cibernetic. Compania suspectează că atacul are legătură cu cel desfășurat la nivel internațional.

Unitatea operațională comună de acțiune împotriva criminalității informatice (JCAT) a Europol, un grup internațional de anchetatori specializați în securitate cibernetică „a fost special conceput pentru a ajuta la astfel de investigații și va juca un rol important în sprijinul anchetei”, precizează Europol.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

3 Responses to Europol: Atac cibernetic „fără precedent” la nivel internațional – Se caută autorii

 1. Anonymous spune:

  Asta atac cibernetic la nivel mondial !? Mai am putin si ma caca pe mine de ras ! 🙂
  NU este alceva decat o incercare de-a demonstra ceva. si le-a iesit alceva, de cascadorii rasului.
  O sa vedeti statisticele mai tarziu. Realitatea este de scoala prostilor !
  Cel mai jenant atac ciberneti, daca pot sa-i spun asa, fara sa ma bufneasca rasul.
  Totul a foast doar o simulare de proasta caliate la nivel mondial si nimic alceva.
  Cam ceva de genul: Sufla in balonul asta sa vedem pe unde rasufla, „sa stim si noi pe unde-o infigem in retea si ce mai este de peticit”.
  Atac cibernetic ! 🙂 🙂

 2. […] despre mega atacul cibernetic: „Poate hackerii ăștia sunt români buni…” • Europol: Atac cibernetic „fără precedent” la nivel internațional – Se caută au… • Șerban Nicolae NU pleacă din PSD: Nu l-am criticat pe Liviu Dragnea • Calculatoare […]

 3. […] despre mega atacul cibernetic: „Poate hackerii ăștia sunt români buni…” • Europol: Atac cibernetic „fără precedent” la nivel internațional – Se caută au… • Șerban Nicolae NU pleacă din PSD: Nu l-am criticat pe Liviu Dragnea • Calculatoare […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top