Europarlamentarul Siegfried Mureşan sustine că ideea Europei cu mai multe viteze nu este una greşită cu totul, iar România ar trebui să negocieze propunerile preşedintelui CE, Jean Claude Juncker.

„Suntem la începutul unui proces de reflecţie şi al unei consultări publice. Preşedintele Comisiei Europene spune că UE, în forma actuală, nu corespunde pe deplin aşteptărilor cetăţenilor. (…) UE trebuie îmbunătăţită, reformată. Este un proces firesc. (…) Scenariul ideal este ca toate cele 27 de state membre împreună să facă toţi aceşti paşi de integrare. Dar vedem că apetitul de integritate este diferit de la stat la stat”, a afirmat Mureşan.

Euroalesul a mai spus că cea mai mare greşeală pe care o poate face România este nu fie parte la discuţii.

Preşedintele Comisiei Europene a lansat această consultare publică acum. Cel mai greşit lucru pe care România îl poate face este să spună nu, nu, nu, nu participăm la discuţie, să dăm din mâini şi din picioare. Trebuie să fim parte a discuţiilor, să ne punem condiţiile”, a mai spus acesta.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Euroalesul Siegfried Muresan: România trebuie să pună condiţia intrării în Schengen pentru a accepta Europa cu două viteze

  1. maxxx spune:

    Romania nu pune conditii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top