Deși, judecând după ultimele evoluții, Partidul pare mai strâns ca niciodată în jurul conducătorului iubit și s-a transformat efectiv într-o mașină de vot, doar-doar l-o scăpa de gratii pe tovarășul din Gratia, în PSD există totuși voci – puține, ce-i drept, dar curajoase – care îndrăznesc să creadă nu neapărat în România, cum suna sloganul din campanie, ci în faptul că până la urmă rațiunea va triumfa. Unul dintre acești îndrăzneți este Cătălin Ivan, ale cărui opinii tranșante i-au atras ura și disprețul ciracilor lui Dragnea. În ciuda faptului că a devenit un fel de persona non grata în Partid, europarlamentarul nu acceptă să tacă, ci continuă să dea din casă sau, mai curând, din ”cosa nostra”.

 

Domnule Ivan păreți singurul din PSD care regretă demisia din partid a lui Sorin Moisă. Mai și sunt alții, dar o regretă în taină?

Cu siguranță nu sunt singurul din PSD care regretă plecarea lui Sorin Moisă. Sunt foarte mulți colegi care au lucrat cu el în Parlamentul European, dar am primit și multe mesaje din țară, de la colegi de partid și primari. Numai un iresponsabil sau cineva care nu dorește binele acestui partid ar putea privi cu detașare mesajul trimis de Sorin Moisă, atât cel scris cât și prin actul de demisie.

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene a fost dat afară din PSD, Moisă a plecat și el, credeți că vor rămâne doar membrii cu cazier?

Primarul de la Ciugud este un membru de partid foarte valoros care, împreună cu alți primari și membri de partid, au ridicat câteva probleme corecte față de modul în care PSD este condus la Alba. Au plătit cu toții îndrăzneala de a-și spune punctul de vedere. Din câte știu eu, la Alba au fost dizolvate peste treizeci de organizații de partid, nedemocratic și nestatutar. Eu am convingerea că se vor întoarce după ce epoca Dragnea se va fi încheiat. Și, da, primarul de la Ciugud se bucură de o imagine foarte bună și de un respect deosebit din partea primarilor și colegilor de partid.

De ce nimeni din Partid nu suflă în fața lui Dragnea, deși văd și ei, după ultimele sondaje reale și după alegerile interimare din Ardeal, că PSD e în cădere totală în opțiunile de vot? E un sentiment de turmă sau pur și simplu sunt prea mulți complici de-ai lui în PSD?

Așa funcționează PSD. Nu sunt agreate convulsiile permanente în partid, așa cum se întâmplă în PNL. Partidul merge liniștit până la momentul Congresului și atunci decide. Sunt foarte multe voci extrem de critice împotriva lui Dragnea în partid. Inclusiv cei din jurul lui caută soluții pentru a-și păstra influența în partid după ce Dragnea nu va mai fi președinte. Practic, în acest moment, în PSD se discută foarte mult despre ce se va întâmpla după ce pleacă Liviu Dragnea, și prea puțin, spre deloc, despre Dragnea. În realitate, partidul s-a decuplat de Dragnea. În jurul lui mai sunt doar Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu și încă vreo doi, toți, ca și Dragnea, veniți de fapt de la alte partide.

Demisia lui Sorin Moisă a fost urmată de un val de înfierări proletare, din partea liderilor PSD. Olguța a spus că Moisă era doar un ”securist mititel”. Să înțeleg că în Partid au rămas securiștii măricei?

Olguța Vasilescu trebuie privită doar în contextul în care îl apără pe Liviu Dragnea. Ca și Codrin Ștefănescu, face parte din grupul celor câțiva, veniți din afară partidului, care au încercat să țină captiv PSD pentru a-și atinge propriile obiective personale. Membrii de partid au început să înțeleagă pericolul, iar deznodământul nu poate fi decât debarcarea acestora și aducerea partidului pe drumul normal, firesc, al unui partid de stânga democratic și european.

De ce, când un pesedist spune adevărul și arată realitatea existentă, nu cea din „statul paralel” în care trăiesc Dragnea și ciracii lui, este înfierat ca fiind ”omul lui Cioloș”, ”omul lui Iohannis” sau, mai rău, ”omul lui Soroș”?

Cred că este un rest, un reziduu, de mentalitate comunistoida. Pe vremea regimului comunist, dacă nu erai fidel liderului suprem, erai trădător de neam și țara. Tot așa, astăzi, dacă nu ești de acord cu Liviu Dragnea, dacă nu-i susții trup și suflet goană sa din față justiției, ești catalogat drept trădător, sorosist sau securist.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top