Estonia a preluat sâmbătă președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Țara a anunțat că una dintre priorități va fi consolidarea cooperării cu țările Africii și cu Turcia pentru a gestiona problema migrației.

Premierul eston, Juri Ratas, a declarat vineri într-o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că în exercitarea președinției Consiliului UE țara sa va încerca să obțină progrese și la capitolele securitate, dezvoltarea digitalizării și a unei economii europene ‘deschise și inovatoare’, precum și avansarea către o Uniune Europeană ‘inclusivă’, o altă provocare majoră fiind negocierea Brexitului, potrivit Agerpres, care citează agenția EFE.

La rândul său, Juncker și-a manifestat speranța că președinția estonă a Consiliului UE va reuși să dea un impuls creării unui sistem de azil comun în UE, demers aflat în prezent în impas.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top