ErdoganPreședintele turc Recep Erdogan susține că Tircoa va arăta aceeași determinare în lupta împotriva Statului Islamic și a luptătorilor kurzi din Siria, în cea de-a cincea zi a operațiunilor din Siria, în care și-au pierdut viața deja câteva zeci de oameni.

Vorbind duminică la Gaziantep, orașul unde 54 de oameni au fost uciși recent într-un atac kamikaze la o nuntă kurdă, Erdogan a spus: „Nu putem tolera nicio organizație teroristă în apropierea granițelor noastre. De aceea suntem în Jarablus (Sirira – n.r.). Și, dacă va fi necesar, nu vom ezita să ne asumăm responsabilități similiare în alte zone”, a spus liderul turc, citat de Al Jazeera.

Duminică, Turcia a intensificat ofensiva militară „Scutul Eufratului” din nordul Siriei. Avioane de lupte și artileria au atacat zone controlate de forțele pro-kurde din apropierea Jarablus, orașul care a fost scos de sub controlul ISIS de către rebelii sirieni susținuți de către turci.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a spus că cel puțin 40 de civili au fost uciși în atacuri separate ale Turciei în sate din Siria.

În schimb, Turcia susține că nu a ucis civili, ci doar 25 de „teroriști” kurzi.

Erdogan a mai spus la mitingul de la Gaziantep că „operațiunile împotriva teroriștilor vor continua până la final”.

„Vom contribui în orice fel pentru a curăța Daesh din Siria”, a spus liderul turc, folosind acronimul arab pentru ISIS.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top