Tocmai pe când se considerau și cei nouă magnifici de la Curtea Constituțională cei mai ciumegi în materie de stabilit cum stă treaba cu drepturile și, mai ales, cât să fie ”dreptu”, iaca a venit un judecător curajos, de la Curtea de Apel, care i-a coborât puțin cu picioarele pe pământ, dovedind că habar nu au de Constituție. Evident, decizia sa nu ar fi putut fi luată dacă n-ar fi existat mai întâi o avocată, la fel de curajoasă și teribil de bătăioasă, doamna Elenina Nicuț, care a decis să lupte cu sistemul și ne promite să nu arunce prea curând prosopul.

Ați reușit să-l lăsați pe domnul Valer Dorneanu fără dreptul de a cenzura opiniile contrare. Și el acum cum își mai justifică leafa aia în fața Partidului care l-a creat?

Nu l-am lăsat încă, strict juridic vorbind, dar nu e timpul pierdut. Încă mai are timp să revină la sentimente mai bune și să-și lase colegii să-și exprime și publice opiniile. Iar dacă e să justifice ceva, apăi încălcarea legii și Constituției ar avea mai degrabă de justificat.

Curtea de Apel a demonstrat că distinsa Curte Constituțională habar nu are de legi. Ce relevanță mai au, în acest context, deciziile luate de CCR? Nu mai bine punem în locul celor nouă judecători nouă frizeri, că poate ei or fi mai pricepuți la drept?

Deciziile CCR au în continuare aceeași relevanță. Problema este, însă, în aceste zile credibilitatea celor care le pronunță. După ce ai fost prins cu încălcarea legii și Constituției în sac, e cam greu să mai ai greutate atunci când le spui altora să nu o facă. Ceva de genul – te duci la frizer să te tunzi și-l vezi pe el tuns prost – asta că tot a venit vorba de frizeri.

Credeți că Înalta Curte va menține decizia luată în cazul plângerii dumneavoastră de Curtea de Apel sau grupul infracțional f.f. bine organizat numit PSD a făcut deja acolo plătile la zi, judecând după condamnările simbolice din ultima vreme (Mazăre, Șova etc)?

O menține, nu o menține, oricum nu s-a terminat aici, mai am și alte idei. Cât despre PSD și plățile lui la zi, înțeleg că are, oricum, datorii imense. Râdem, glumim, dar nu părăsim incinta: nu mai bine respectăm noi judecătorii și hotărârile pe care le pronunță și om mai vedea în căile de atac?

Știu că ați făcut plângere penală împotrivă lui Tăriceanu, când a intrat prin față la permise auto. Ce-aveți, doamnă, cu oamenii ăștia, sunteți procesomană, nu-i lăsați și pe ei să fure și să încalce legea liniștiți? Apropo, ce se mai aude cu plângerea aceea?

Eu, cu oamenii nu am nimic. Am, în schimb, cu nesimțirea și sfidarea de care unii dau dovadă câteodată, în ultima vreme din ce în ce mai des. Dacă mai miros și câte o încălcare a legii, iese ce a mai ieșit, neprocesoman vorbind, desigur.

Credeți că PSD va merge pană la capăt cu promulgarea legilor justiției în varianta Tudorel Toader? Ce se va întâmpla în acel moment, iese lumea în stradă sau stă acasă, că a înghețat destul astă iarnă?

Din fericire, PSD nu a ajuns încă să promulge legi, le poate cel mult vota în Parlament. Promulgarea este la președinte care ar avea câteva instrumente să mai tempereze asaltul legislativ despre care vorbim. N-a înghețat nimeni astă iarnă în stradă, ne-am îmbrăcat bine.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top