Reporter Virtual a invitat la interviuri pentru această săptămână următorii candidaţi la preşedinţia României: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Monica Macovei, Teodor Meleşcanu. Până acum, Elena Udrea a răspuns favorabil solicitării noastre. Primii doi au promis că, dacă ajung în turul doi, vor onora atunci invitaţia. Monica Macovei şi Teodor Meleşcanu nu ne-au comunicat încă o decizie finală privind invitaţia la interviu. Prezentâm, în continuare, un fragment al discuţiei cu candidatul PMP, cu precizarea că interviul integral va fi disponibil în cursul acestei zile.

Udrea3_interviuRăzvan Corneţeanu: Ce simţiţi ca om şi ca politician când fostul dvs. soţ Dorin Cocoş este arestat?

Elena Udrea: Vedeţi, sunt două lucruri diferite. Eu am divorţat de aproape doi ani de zile, în mod legal, iar acum fostul soţ are altă familie, e căsătorit. Am rămas într-o relaţie bună, decentă şi sigur nu-mi este uşor momentul acesta. Dar nu are nicio legătură cu faptul că sunt un om politic care trebuie să fie responsabil faţă de electoratul pe care îl reprezintă, faţă de faptul că un politician trebuie să reprezinte un model de raportare la valorile democraţiei, statului de drept. Deci, ca om politic, susţin justiţie până la capăt, indiferent despre cine este vorba, susţin nevoia de a avea instituţii puternice, m-am luptat pentru asta vreme de zece ani, nu o să spun niciodată altceva decât că trebuie să fie justiţie până la capăt indiferent împotriva cui ar funcţiona.

În momentul afacerilor Microsoft-EADS eraţi căsătorită cu domnul Cocoş. Aţi ştiut ceva despre implicarea dânsului în această poveste? Sau poate fi cumva sugerat de către DNA sau adversarii politici că aveţi vreo implicare în afacerea asta?

În această afacere, aşa cum o vedem noi astăzi prezentată de procurori – nu! Prima dată când am auzit de această implicare a oamenilor de afaceri şi a politicienilor a fost atunci când a apărut Dosarul Microsoft. Şi de atunci tot aflăm cu toţii diferite aspecte descoperite pe parcurs. Dar eu nu am avut o preocupare pentru afacerile soţulu meu niciodată. El era om de afaceri, aşa ne-am căsătorit, era un om cu conexiuni în politică dintotdeauna, nu datorită mie cunoştea oameni politici sau avea relaţii în mediul politic. Dimpotrivă, este un om de afaceri care a relaţionat bine cu oamenii politici şi înainte de a păşi eu în politică. Nu m-a interesat niciodată ce afaceri face pentru că eu am avut un proiect şi îl am în continuare pentru implicarea mea în schimbarea României, de oriunde aş fi. Şi am demonstrat-o ca ministru, n-aveam timp nici pentru ce aveam eu de făcut. Multe lucruri şi dacă le auzeam îmi treceau pur şi simplu pe la urechi, preocuparea mea era despre ce aveam eu de făcut în partid sau la minister…

Bun, dar dacă se dovedeşte, ca scenariu, pur şi simplu, nu facem noi aici judecăţi, nu e rolul nostru…Deci, dacă se dovedeşte totuşi că e vinovat, se vorbeşte de bani foarte mulţi…În general, soţia simte acasă când brusc intră în conturile familiei nişte bani, se vorbeşte de câteva milioane de euro…

D_CocosVă asigur că acest lucru nu s-a întâmplat. Dacă s-ar fi întâmplat, eu aş fi declarat în declaraţia de avere. Aşa cum am trecut în declaraţia de avere împrumuturile pe care fostul meu soţ le-a făcut, aşa aş fi declarat şi aceste sume care intrau în conturile personale.

Deci dvs. consideraţi arestarea dânsului incorectă?

Doamne-fereşte! Eu spun doar că sumele de bani nu au intrat…

Păi e o legătură strânsă, pentru asta e arestat pentru că este suspectat, cu un anumit grad de dovedire, să spunem, că altfel nu-l arestau 30 de zile…

Da, dar nu se spune acolo pentru ce sume a fost arestat…

Şi vorbim de milioane!

Bun, eu nici măcar asta nu am urmărit. Ce vă pot spune eu e că în conturile familiei nu au intrat aceşti bani. Pentru că dacă ar fi intrat eu îi declaram automat în declaraţia de avere. Declaraţia mea de avere se făcea permanent, oamenii de la cabinet ţineau legătura cu contabilii firmelor soţulu meu în aşa fel încât să nu existe nicio eroare! Evident că era complicat şi mereu întrebam de ce trebuie eu să răspund pentru ce-mi dau nişte contabili în condiţiile în care eu habar n-am dacă oamenii ăia sunt corecţi sau greşesc…Bun, n-au fost probleme niciodată, am reuşit să completez corect toate declaraţiile de avere. Însă  aşa spune legea, declari şi bunurile şi activitatea membrilor de familie cu care gospodăreşti, declaram şi veniturile soţului. Deci dacă aceşti presupuşi bani ar fi intrat în conturile familiei cu siguranţă i-aţi fi văzut în declaraţia de avere.

Însă insistăm: dacă va fi declarat vinovat asta vă va arăta cumva şi dvs. că şi dvs. aţi fost înşelată. În sensul că făcea lucruri de care dvs., ca soţie, nu aveaţi cunoştinţă. Vă veţi schimba relaţia, va altera relaţia bună pe care o aveţi cu fostul soţ în acest moment?

(Cade pe gânduri, priveşte în jos) Ştiţi, îmi puneţi o întrebare…(zâmbeşte cu uşoară amărăciune). Aţi folosit un cuvânt: dacă se va dovedi că am fost înşelată…(Ridică privirea, are ochii uşor înlăcrimaţi). Pentru o femeie se mai întâmplă să fie înşelată. În aşteptări, în viaţa de familie…Cred că peste tristeţea de a fi înşelată am trecut de mult.

 

 „Vor ca eu, PMP, Băsescu, Boc să nu influenţăm votul în turul doi”

Laurenţiu Ciocăzanu:  Acţiunile din ultimele zile ale DNA, care lovesc indirect şi în dvs., via fostul soţ, vă par pur şi simplu rodul activităţii normale a justiţiei sau urmăresc şi alte scopuri?

Elena Udrea: De 10 ani spun că justiţia trebuie să fie independentă şi iată că este. Ţara asta nu are cum să progreseze decât dacă justiţia începe să funcţioneze împotriva oricui care încalcă legea, indiferent de culoare politică, de putere financiară, de relaţiile pe care le are, ceea ce nu se întâmpla în 2004. De aceea, niciodată nu o să comentez de ce justiţia acţionează în campanie, chiar dacă asta îl afectează pe un candidat şi pe altul nu. Dar o să comentez în schimb că domnul Iohannis este în situaţia să fie incompatibil. Duminică la vot românii pot vota cu un candidat care foarte posibil după aceea va fi declarat incompatibil pentru fotoliul de la Cotroceni. Asta arată şi dispreţ faţă de lege, dar şi faţă de electorat, care este pus în situaţia de a-şi dat votul unui candidat incompatibil, iar asta va însemna haos. Îl acuz pe domnul Iohannis că a tras de timp şi a încercat să amâne funcţionarea justiţiei şi aplicarea legii. Iar Victor Ponta încearcă să se folosească de toate aceste scandaluri, cu Iohannis, cu mine, pentru că are de ascuns corupţia din propriul partid, care s-a apropiat chiar de familia lui – vezi retrocedarea celor 90.000 de hectare de teren în care este implicat chiar socrul său Ilie Sârbu. Sunt un om politic în campanie, care a ştiut dinainte în ce intră, am ştiut că urmează atacuri, că pot să iasă la iveală lucruri care pot fi adevărate sau mai puţin adevărate, pot fi şi sunt interpretate categoric împotriva mea. Duc această luptă până la capăt, o duc de zece ani

Vă temeţi de ceva?

Nu mă tem de nimic. Nu cred că trebuie să răspund pentru faptele altcuiva, fie ei foşti colegi sau membri ai familiei şi cred că am fost şi sunt un om onest. Nu sunt un om perfect, am făcut şi greşeli, mi le asum pe toate. Însă agitaţia aceasta din ultimele zile pe care o văd în special în presa susţinătoare a contracandidaţilor mei o pun pe seama campaniei electorale. Şi am şi o explicaţie. Jocul se duce până în ultima zi a campaniei, orice se poate întâmpla şi vedem de la zi la zi situaţii spectaculoase care pot afecta un candidat sau altul. La un moment dat am presupus că bătălia se ducea cu mine pentru că aveam şanse să intru în turul doi. Şi aşa şi este, am văzut un sondaj al PSD care arăta că dacă domnul Iohannis va fi declarat incompatibil eu eram cea care intra în turul doi. Asta a făcut ca toate televiziunile şi presa susţinătoare a domnului Ponta să se lupte cu mine. Apoi văzând că domnul Iohannis a intrat în turul doi există o altă mare miză: să-şi ascundă propriile probleme de corupţie şi să încerce ca PMP, cei care mă susţin, Traian Băsescu, Emil Boc, noi să nu ieşim pe locul trei aşa încât în turul doi de fapt să nu putem influenţa alegerea preşedintelui României.

 

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

20 Responses to VIDEO. Elena Udrea, la RV, despre relaţia cu Dorin Cocoş: „Peste tristeţea de a fi înşelată, am trecut de mult…”

 1. magotu enigmatic spune:

  Am vazut-o aseara la conferinta de presa si a fost de nota 10. Desi se vedea ca e foarte afectata de tot ce ce se-ntampla si-a spus punctul de vedere coerent clar fara isterie fara ura fara tremur in glas sau lacrimi, ca fiind femeie te astepti si la slabiciuni. Dar nu, femeia asta e mult mai puternica psihic vorbind decat multi si mai stapana de sine. A avut chiar puterea sa zambeasca spre sfarsit. Nu s-a luat la harta cu ziaristii n-a facut remarci aiurea jignitoare sau alte porcarii pe care le fac multi machomeni la costum si din politica si din presa. Si sa ne punem in locul ei macar 10 min ca sa vedem cum ar fi sa dea toti piticii cracanati cu rahat in tine de 7-8 ani de zile si sa te terfeleasca zi de zi ca pe ultimul om doar ca asa au interes ei si ca te asociaza cu Basescu. Nu stiu cati ar fi rezistat. Basescu cel putin imbatraneste pe zi ce trece vizibil. La banii ei putea sa stea foarte bine la Monte Carlo in loc sa se lupte cu toate patzakinele si mazetele puturoase batrane sau mai putin batrane din presa si politica. E o luptatoare.

 2. Mareana spune:

  Nuti doar nu spune ca banii au fost sifonati catre marinarul chior….
  La bulauuuu Nutiiiiii!

 3. Marin Puscas spune:

  Imi place background-ul imaginii, jaluzelele par asemanatoare zabrelelor sau dungilor de pe tricoul lui popeye…:)

 4. anca spune:

  Un popor care voteaza corupti,impostori,hoti si tradatori nu este victima! Este complice.-George Orwell-.

 5. Pino Chio spune:

  Bai, ce postaci penibili. Cum apare un articol despre Plescoiata bretonata cum sar si ei cu #udreapresedinte.
  L-am tot pasuit pe Base ca poate îi vine mintea la loc dar din cauza blondinei o sa votez MM ca ea chiar a facut ceva palpabil.

 6. […] lucru • Udrea: Cu Iohannis ales preşedinte în turul II, în România va fi haos • VIDEO. Elena Udrea, la RV, despre relaţia cu Dorin Cocoş: “Peste tristeţea de a fi înşela… • Huffington Post: Elena Udrea și Ioan Rus, în dosarul EADS. STENOGRAME • Ponta, atac […]

 7. […] • VIDEO EXCLUSIV. Elena Udrea despre averea lui Cocoș și despre cum a fost înșelată • (Video) Cum va face Elena Udrea Unirea cu Moldova • Câţi bani au luat Raiffeisen şi Alpha Bank din cele mai scumpe ansambluri rezidenţiale • SOV și-a făcut blog din pușcărie și anunță DEZVĂLUIRI despre Puterea din România • (AUDIO) Elena Udrea: Klaus Iohannis şi Victor Ponta înseamnă acelaşi lucru • SCANDALUL „Ponta la Viața Satului” ajunge la Comisia de Etică a TVR • Cum se va schimba Facebook în următorii 10 ani. Planurile lui Zuckerberg • Șocant: Elevi dintr-o şcoală germană se salută cu “Heil Hitler”! • AUDIENȚE. Steaua, la PRO TV, peste „Dansez printre stele”, la Antena 1 • Parlamentul European risipește anual 103 de milioane de euro. Află de ce! • HBO, 150 de concedieri! • INTERVIU. Elena Udrea, despre relaţia cu Dorin Cocoş: “Peste tristeţea de a fi înşelată am trecut de mult…” • Matematică de Harvard: 50 minus 48 fac 25 • Unde ajung, de fapt, cupoanele Guvernului Ponta destinate defavorizaților • Microsoft a copiat din OS X mai multe gesturi pentru trackpad pentru Windows 10 Politică […]

 8. […] Udrea a vorbit in cadrul unui interviu acordat Reporter Virtual despre arestarea fostului sot, Dorin Cocos, despre actiunile DNA din ultimul timp dar si despre […]

 9. Mimi spune:

  DEOCAMDATA o sustin pe Elena Udrea…
  Nu vad cu ce este mai grav sa apari intr-un articol de presa despre care se aude ca ar fi fot comandat – sau poate nu
  Si sa fi Iohannis clar incompatibil si sa mergi mai departe fara sa-ti pese…….?!
  Am vazut cu totii plagiatul siponta spune ca nu este ca l-a spalat justitia – desi nu asat aa spus justita si se vrea presedinte…O fi bine , o fi rau….?!
  In aceste conditii aleg Elena Udrea – nu exista inca nici o dovada ca este implicata in ceva…..vorbele de la colturi sunt vechi si se vede de la departare ca sunt rautacioase fara a se uita in oglinda politicienii si ziaristii in egala masura
  Judecati oameni buni cu aceisi masura pentru toti

 10. valeriu grecu spune:

  nu pot sa cred ca e credibila informatia asta,,, Exista doar o marturie la DNA si atat. Dar fara dovezi, acum se cauta, deci? Cum putem sa spunem ca a luat banii aia?! Pe ce baza? Asa putem face asta cu oricare, sa denuntam pe cineva dar fara suport doveditor! Totul ramane in acest caz, un atac de campanie electorala si atat. Cocos e si asa bogat , de aceea, sigur nu-si tulbura viata, linistea cu asa ceva. Ce teapa si-a luat iar Haznaua 3. Minciunilor lor iar au fost demontate! Cata ura si prostie totdata in acel trust. Macar de seinformau, dar n-au vrut decat sa atace mizerabil doar ca-i fostul sot al Elenei Udrea, acum au mai si implicat si pe ea i tot procesul asta…. Asta-i ordinul puscariasului Felix, asta fac acei nemernici!Na, ca le-a tras-o dl Dorin, fara numar sa se invete minte!

 11. cazacu andrei spune:

  Nu inteleg de ce se mai discuta astfel de teme ??? Udrea si Cocos, desi au avut in trecut ceva comun, acum insa traiesc paralel unul celuilalt….Din momentul in care s-au despartit fioecare isi traieste propria sa viata , departe de celalalt. Chiar daca si presa incearca sa le creeze o viata comuna si dupa divort, atunci zic eu ca oricum nu merge …Au incercat sa o implice pe Udrea si in dosarul ADN-ului etc.etc. , insa, fara rost… Pe astea doi nu-i mai leaga nimic.

 12. pai cam asa e presa zilelor noastre… cand nu au ce face, lanseaza cate un zvon pe orbita, iar daca chiar aud un zvon ce ar avea vro sursa cat de cat oficiala, modifica ideea si o transforma intr-un mare scandal !!! asta e comunitatea ziaristilor si a redactorilor: o adunatura de oameni ce stiu sa provoace scandaluri, sa faca propaganda politica etc. Cine cunoaste lucrul asta nu pune deloc urechea la asa ceva si isi asculta intuitia… intuitia mea spune ca Udrea ramane in continuare singurul candidat credibil si singurul candidat care merita votul cetatenilor !!! #VotezUdrea

 13. diana oprea spune:

  asta nu e decat o presupunere ce a fost facuta o adevarata racheta propagandista !!! DNA a vorbit oficial aseara si a zis clar ca nu esti implicata cu nimic in toata afacerea aceea si ei continua sa arunce cu asemenea mizerii de articole pe internet, starnind controverse si ganduri de indoiala !!! suntem convinsi ca nu ai avea vro legatura si acest lucru nu se v-a schimba si te sustinem in continuare, Elena !!!

 14. felicia spune:

  Doamna Udrea sunt alaturi de dvs. in acest moment greu. Va felicit pentru taria si verticalitatea de care dati dovada. Duminica va voi vota cu toata convingerea, sunteti omul de care aceasta tara are nevoie!

  • Darius spune:

   Si eu cred ca Elena Udrea a fost mintita, inselata, tradata….deoarece asa fac toti barbatii cu bani. Au amante tinere, pleaca singuri in strainatate, ori Dorin Cocos de ce n-ar fi fauct la fel?! Noi, pe Elena Udrea am vazut-o permanent singura in campanii sau cu mama ei. De aici putem sa tragem concluzia ca ei nu prea aveau viata comuna. Cred ca atat de rar se vedeau incat nici nu aveau timp sa stea la discutii, sa se certe sau sa vorbeasca de afaceri!
   Legat de presupusii bani din afacerea Microsoft sa fim seriosi, nu avea cum sa-i aduca acasa, daca i-a luat i-a reinvestit in afaceri personale, nu ii dadea sotiei, e la mintea unui copil sa crezi asa ceva!
   Cred in corectitudinea Elenei Udrea, de asta este si asa de atacata, pentru ca-i corecta iar Mafia lui Ponta si Voiculescu vazand ca n-o pot scoate din politica, acum din cursa pentru Cotroceni, au trecut la oamenii din jurul ei incercand s-o amestece macar cu numele si tot e ceva!
   M-am convins si mai tare ca o voi vota pe ea deoarece ceilalti sunt extrem de penali!!

 15. victor rusu spune:

  adevarul o sa iasa la iveala daca nu o credeti nici acum !!! femeia e cat se poate de sincera si la cum se prezinta ea, nu ar fi avut nimic de ascuns daca ar fi fost vorba de o suma atat de mare… atatia bani ii ascunzi foarte greu, chiar deloc !!! Cocos a facut aceasta afacere fara stirea ei !!! Nu atacati pe cine nu trebuie ca s-ar putea sa va muscati buzele cand vedeti ca reiese exact opusul acestei propagande de 2 bani ce faceti acum !!! #UdreaCandidatCredibill

 16. diana spune:

  frate, cit de penibili sinteti si voi si ea!!!!! votati udrea!!!

 17. Ionela spune:

  da te compatimesc maxim pai trebuia sa te gandesti in primul rand la felul cum arata nu cred ca l-ai iubit pentru frumusetea lui iar daca l-ai luat pentru bani era simplu ca oricand poate sa se duca la alta

  • meme spune:

   Sigur, nu l-a placut pentru frumusetea lui, asta e clar, atunci pentru ce l-a placut? Pai, pentru banii lui. Si, placandu-l pentru banii lui, madame spune ca habar nu avea de afacerile lui, ea avea alte treburi pe cap. Pai, daca nu avea habar de afacerile lui, de unde a stiut la partaj ce suma de bani i se cuvine din averea lui Cocos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top