1Gropi comune cu rămăşiţele a sute de oameni, cel mai probabil imigranţi ilegali din Bangladesh şi Myanmar, au fost găsite în Malaysia, conform unui anunţ făcut duminică de oficialităţi.

30 de morminte mari au fost descoperite de poliţie în două zone ale statului Perlis, situat în nordul ţării, la graniţa cu Thailanda.

Ministrul malaysian de Interne Ahmad Zahid Hamidi a confirmat identificarea unui mormânt comun situat în apropierea unor tabere unde traficaţii de fiinţe umane îşi sechestrau victimele. Taberele erau goale când poliţia a ajuns acolo.

Presla locală a menţionat că într-una dintre gropi se găseau rămăşiţele a aproximativ 100 de victime omeneşti.

Identificarea cadavrelor era în curs de desfăşurare duminică.

Peste graniţă, în Thailanda, presa a relatat o situaţie similară în săptămânile din urmă: zeci de cadavre au fost exhumate în provincia Songkhla, vecină la frontieră cu statul malaysian Perlis. Şi aici cadavrele au fost găsite în apropierea unei tabere a traficanţilor.

Corespondentul BBC în zonă relatează că metoda vânzării imigranţilor între două sau mai multe grupări de traficanţi este una comună: în astfel de cazuri, familile primesc cereri de răscumpărare în timp ce imigranţii sunt sechestraţi în tabere. Multe dintre decese sunt provocate de foame şi de boli iar victimele ajung în gropi comune.

Nordul Malaysiei se află pe ruta folosită de traficanţii de fiinţe umane care aduc cu bărcile fugari din Myanmar, cei mai mulţi fiind musulmani Rohingya, persecutaţi în ţara lor. Altă categorie exploatată de traficanţi este cea a imigranţilor sărăciei din Bangladesh, care îşi caută de muncă în ţările vecine.

Numărul celor exploataţi de traficaţi pe ruta Thailanda – Malaysia se ridică la zeci de mii pe an.

Peste 3000 de imigranţi, cei mai mulţi din Myanmar şi Bangladesh, au intrat în Malaysia şi Indonezia luna aceasta venind de pe mare, după ce Thailanda a ordonat acţiuni dure împotriva reţelelor de traficanţi.

Iniţial, autorităţile malaysiene şi indoneziene au apelat la armată pentru a ţine bărcile cu imigranţi la distanţă de ţărmurile proprii dar au acceptat, în cele din urmă, să le asigure acestora adăpost temporar.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top