Dor de Narcisa Iorga, la CNA…

8:41 pm, 12 septembrie 2014 • de • cu Niciun comentariu

valentin jucanValentin Jucan, membru CNA, a publicat pe pagina sa oficială de Facebook o analiză despre situația actuală de blocaj în instituție și despre ce va urma după înnoirea Consiliului cu noi membri. În perioada următoare, patru membri CNA își vor încheia mandatul: Narcisa Iorga, Christian Mititelu, Radu Călin Cristea și Cristina Trepcea. Ultimii doi sunt deja pe față în solda PSD; slugărnicia demonstrată în detrimentul legislației audiovizuale (vezi lipsa oricărei urme de demnitate în cazurile în care a fost judecată prestația Antenei 3) le va permite să fie în continuare simple marionete de partid. Cel puțin asta e previziunea lui Valentin Jucan (alăturat).

Narcisa Iorga (voi reveni la finalul articolului pe seama ei), printre foarte puținii membri CNA care s-au bătut public pentru morală audiovizuală și care n-a activat ca slugă politică, va fi rejectată de majoritatea PSD, iar Mititelu nu mai intră în calcule pentru un nou mandat. Așa se face că, în noul context și mai pronunțat politic, CNA va deveni oficial o cârpă de partid (PSD), înțesat cu personaje fără coloană vertebrală și având o singură menire existențială: cum să toace banii contribuabililor pe salarii și pe huzur birocratic, în timp ce va garanta poluarea creierului telespectatorului cu toxine verbale, violență, discursuri fascistoide, propagandă de partid, populism pentru adâncirea sărăciei și protejarea capitaliștilor de cumetrie, atacuri la statul de drept, intimidarea justiției, pregătirea terenului pentru revenirea la sânul Mamei Rusii și proiectarea viitorului pentru integrarea cu succes în Uniunea Chineză.

Citiți textul lui Valentin Jucan de pe Facebook. Este o radiografie curată, dar și un strigăt de disperare. Încă un semnal de alarmă al unuia care în naivitatea sa mai crede într-o țară de slujbași sinceri ai cetățeanului, nu ai ”sistemului”.

 

În disperarea sa de om care și-a luat meseria în serios, motiv pentru care a primit binemeritata etichetă de ”băsist”, Valentin Jucan mai crede încă în misiunea CNA. Eu, unul, nu. Cu un astfel de Consiliu Audiovizual, pe care el însuși îl descrie drept viitoare și mai feroce unealtă politică, tare mi-e teamă că orice urmă de speranță e născută moartă. Măcar așa, fără CNA, mai are Victor Ponta o șansă să facă rost de niscaiva milioane bune pentru acoperită găurile bugetare produse de șpaga dată populației îndobitocite mediatic, via ajutoare, iertări de datorii, aministii extinse sau chiar măriri salariale smulse prin siluirea privatului român.

Narcisa IorgaTrist, dar adevărat! Nu-mi rămâne decât un singur regret. Că voi pierde ocazia să admir lupta puținilor oameni din CNA care, mai presus de obligația față de cei care i-au numit în funcții, și-au pus la bătaie energia și chiar imaginea pentru a-și lua existența în serios. Pentru a se comporta ca persoane responsabile cărora chiar le pasă de cel care le plătește leafa – vai, lui, contribuabilul! Un Valentin Jucan sau o Narcisa Iorga vor fi de-acum încolo păsări rare pe aceste tărâm al vieții de moluscă, al slugărniciei duse până la grețos, al lipsei totale de caracter față de conștiința personală și de nație. Dar dacă Jucan va mai rezista probabil ceva timp printre non-existențele din CNA (vorba lui Pleșu), Narcisa Iorga (foto) pleacă și nu se mai întoarce. Mai mult,  duce cu ea povara unui dosar penal în care a intrat printr-o imprudență, ce pare să fi devenit mai gravă decât toleranța restului membrilor CNA la corupția din media, la afacerile moguli-partide, la aranjamente subterane cu decont la PSD și la buimăcirea plebei cu ultratoxine TV – garanție certă pentru un cancer generalizat al societății.

Nu știu dacă Narcisa Iorga are vreo legătură cu acuzațiile procurorilor, dar știu că îmi doresc enorm să iasă imaculată din povestea asta. Iar dacă nu va fi să fie, pentru mine, cel puțin, va rămâne oricum un reper de moralitate într-o lume tot mai posedată de tentaculele corupției și de aranjamente tipic românești. Nimeni nu-i va șterge pasiunea pentru curățenia de la televizor, nu-i va extirpa din CV lupta pentru respect și întru decență în spațiul public. Nici măcar zoaiele răvarsate asupră-i la televiziunile certate cu bunul-simț nu vor dispărea, ca semn al înverșunării sale pentru apărarea unei idioate de legislații audiovizuale… Dor de Narcisa Iorga, la CNA…Așa va fi. Nu e cazul să înșir aici motivele pentru care ne va lipsi fie și-ntr-un CNA răpus definitiv de boala cârpei politice. Dați căutare cu numele ei pe ”Reporter Virtual” sau pe motoarele de căutare și veți înțelege de ce Narcisa Iorga va fi o mare pierdere pentru audiovizualul românesc și pentru media, în general. Și nu spun vorbe mari dacă adaug la listă ceva cu mult mai prețios – democrația românească. Da, fără Narcisa Iorga la CNA, sau în orice altă instituție, democrația noastră șubredă se va șubrezi și mai mult. Vom trăi cu toții asta, ne vom convinge din păcate singuri. Când Antena 3 va fi televiziunea privată neoficială a statului, când linșajul, procesul în piața publică, minciuna și răstălmăcirea faptelor vor fi regulă nescrisă la TV, când instituțiile vor fi pline de clone ale unor Laura Georgescu, Monica Gubernat sau Radu Călin Cristea, când nimic nu va mai conta, atunci, da, chiar ne va fi tare dor de Narcisa Iorga, la CNA…

Laurențiu Ciocăzanu

Ciocazanu

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top