MAGDNA solicită Parlamentuilui să încuviinţeze măsura arestului preventiv pentru deputatul UDMR Marko Attila (foto). Acesta este urmărit penal pentru abuz în acelaşi dosar în care Alina Bica, procurorul şef al DIICOT, a fost reţinută joi noaptea, fiind acuzată tot pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA, fapta a fost săvârșită de Attila înainte de a deveni parlamentar, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Conform celor stabilite de anchetatori, la data de 15 martie 2011 Comisia ANRP, compusă, printre alții, din Marko Attila, Alina Bica, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru şi Sergiu Diacomatu, a aprobat raportul de evaluare corespunzător dosarului nr. 22714/ FFCC. Aprobarea s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente, precizează DNA.

Pe baza documentelor depuse la ANRP, omul de afaceri Gheorghe Stelian urma să primească despăgubiri pentru un teren de circa 13 hectare din Ilfov.

            Membrii Comisiei au realizat faptul că valoarea terenului era supraevaluată (…) Ei au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care a fost stabilită valoarea de peste 377 milioane lei pentru teren”, susţine DNA.

Prejudiciul calculat de procurori este de peste 263 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase, între care şi Gheorghe Stelian.

Astfel, din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o infracțiune de corupție iar privarea de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal. În acest sens, trebuie avute în vedere gravitatea faptelor, modul și circumstanțele de comitere a acestora, anturajul și mediul din care provine inculpatul, antecedentele penale și celelalte împrejurări privitoare la persoana acestuia”, mai afirmă anchetatorii DNA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to DNA cere ridicarea imunităţii unui deputat implicat în dosarul şefei DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top