comuna dragomiresti_dragos vladulescuDeși a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fostul primar PSD Dragoș Vlădulescu ar mai vrea un nou mandat în comuna Dragomirești.

Oameni simpli dar și reprezentanți ai PNL din localitatea dămbovițeană susțin că la ei în comună nu mișcă absolut nimic fără ca Vlădulescu să afle mai întâi. Mai mult, social-democratul ar fi susținut chiar de baronul PSD de Dămbovița, Adrian Țuțianu.

De fapt, cam toate investițiile imporante din zonă au fost legate într-un fel sau altul de interesele de afaceri ale fostului primar.

„Deci, nu există activitatea în comuna aceasta să se facă la administrația locală dacă el nu este colateral participant – la absolut tot”

Fostul viceprimar al comunei Dragomirești, Andreiana Măricel (PNL) susține că fostul primar participă la ședințele de la Primărie și spune oamenilor că este încă în funcție.

Am construit o primărie nouă. Nu avea decât șase ani de la inaugurare, tâmplăria de ștejar a fost tăiată toată, și înlocuită într-o vineri seara și sâmbăta cu termopane construite de firma dumnealui„, a spus Măricel.

„Căminul de la Geanguiești a fost întâi reabilitat, era o clădire veche, a fost pusă gresie, faianță, termopane iar la un an de zile l-a demolat și l-a construit din nou. Execuția lucrărilor s-a făcut cu personalul primăriei”, a adăugat acesta.

„Acum 2-3 ani de zile a făcut pe raza comunei niște chioșcuri pentru a face distribuirea unei firme la pâine. Nu erau dotate cu absolut nimic – un simpliu chioșc, cam și cum ai vinde ziare și acolo s-a vândut vreo câteva luni pâine, după aceea s-a desființat. (…) Gura satului spune că în jur de 80 de milioane de lei vechi ar fi costat un chioșc din acela făcut de firma dumnealui. Deci, interesul nu a fost pentru a sprijini, cetățenii pentru un preț mai mic la pâine, ci interesul personal pentru a reuși să ia cât mai mulți bani. Deci, nu există activitatea în comuna aceasta să se facă la administrația locală dacă el nu este colateral participant – la absolut tot”, a spus Măricel.

El a adăugat că actualul șef al Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, este nașul fetei fostului primar, și așa s-ar explica suportul pe care îl primește în continuare.

Fostul viceprimar liberal a adăugat că și baza sportivă din localitatea Dragomirești a fost reabilitată la un cost exorbitant de circa 14-15 miliarde de lei vechi.

Fostul primar Adrian Cluceru a spus că după ce s-a turnat beton la o școală din localitate, în aceeași zi aceeași firmă, cu aceeași munictori ai primăriei au făcut lucrări și la Vlădulescu acasă.

„Absolut toate termopanele (la școală – n.r) executate de firma primarului”, a spus Cluceru.

Vlădulescu mai este acuzat că ar fi intrat în posesia unor terenuri din localitate într-un  mod netransparent.

Mai mult, fostul primar PSD nu are nicio problemă în a-și face campanie electorală într-un ziar care este plătit din banii Primăriei.

Pentru ce a fost condamnat Vlădulescu

Problemele lui Vlădulescu cu legea au început după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că în mandatul anterior edilul s-a aflat timp de cinci ani, între 2004 şi 2009, în conflict de interese, el deţinând în acelaşi timp funcţia de primar şi pe cea de administrator al unei societăţi comerciale.

În urma unui proces, Curtea de Apel Ploieşti, l-a condamnat pe Vlădulescu, în februarie 2014, la şase luni de închisoare cu suspendare şi la pedeapsa complementară de a nu ocupa o funcţie publică timp de trei ani. Edilul a contestat sentinţa, iar ICCJ a menţinut condamnarea de şase luni, desfiinţând pedeapsa complementară. În urma acestei sentinţe, în octombrie 2014, prefectul de Dâmboviţa a emis ordinul de încetare a mandatului, ordin pe care Dragoş Vlădulescu l-a contestat în instanţă, pierzând procesul, potrivit Mediafax.

În toată această perioadă, fostul edil a continuat să lucreze la Primărie, întrucât a fost angajat ca şi consilier personal al viceprimarului, care a preluat atribuţiile de primar. Astfel, conform documentului dat publicităţii joi de Prefectura Dâmboviţa, fostul primar a fost încadrat pe postul de consilier personal al actualului primar interimar, angajarea având loc la o săptămână de la emiterea ordinului de încetare a mandatului său.

Deşi Tribunalul Dâmboviţa a admis acţiunea prefectului şi a anulat ordinul de primar privind angajarea lui Vlădulescu, primarul interimar Marian Titu Vasile a contestat sentinţa.

Terenuri și mașini puternice pentru primarul unei mici comune de lângă Târgoviște

vila vladulescu

Vila fostului edil

Pe lângă vila impozantă pe care o deține în localitate, Vlădulescu are în proprietate și patru autoturisme, inclusiv un VW Tiguan – mașină de cel puțin 10.000 de euro pe care ex-primarul a trecut-o în declarația de avere ca fiind obținută dintr-un schimb.

În declarația de avere completată în aprilie 2016, ex-primarul a precizat că are 14 terenuri în proprietate în localitate. Cele mai multe sunt terenuri agricole.

La capitoul locuințe, acesta a trecut trei case de locuit, dintre care două au o suprafață de peste 80 de metri pătrați.

Anul trecut, Vlădulescu a vândut o casă pentru 20.000 de euro și a donat un apartament.

La partea de venituri, acesta a spus că a câștigat 14.913 lei din funcția de conslier al primarului. Aceasta a mai primit o subvenție de sub 100 de euro de la APIA pentru o cultură de cereale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Dezastrul marca PSD de lângă Târgoviște | Cum s-a făcut un primar condamnat stăpân peste Dragomirești

  1. Cruceru adrian prostu spune:

    Niste japite ordinare cruceru si gasca lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top