stanciu zisuDeputatul PSD, Stanciu Zisu, și-a publicat în luna iunie declarația de avere, care ar putea să-i facă invidioși pe foarte mulți dintre colegii săi din Parlament.

Astfel, acesta a declarat că are împreună cu soția sa, Ioana Stanciu, 70 de terenuri în următoarele judeţe ale ţării: Ialomiţa (8 terenuri), Ilfov (35), Dâmboviţa (20), Giurgiu (1), Constanţa (1) şi oraşul Bucureşti (5).

Terenurile deținute de deputat totalizează suprafaţa de 1.535.064,26 mp, terenuri agricole, intravilane şi alte categorii de terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil, potrivit stareapresei.ro.

Deputatul a mai scris în declarația de avere că are 12 proprietăți, toate în București, dintre care 11 sunt pentru locuit şi una este spaţiu comercial. Toate sunt deţinute în coproprietate de el şi soţia lui, în suprafaţă totală de 684, 58 mp suprafaţă locuibilă şi 557 mp spaţiu comercial, în afară de o moştenire din 1998 de 39,16 mp.

Zisu are bijuterii de aur şi ceasuri în valoare de 18.000 de euro. Situația se menține în aceeași linie și la capitolul conturi bancare. El şi soţia lui au astfel de active la următoarele bănci: ING, BCR, Alpha Bank, BCRL, CEC Bank.

Parlamentarul are 17 conturi în sumă totală de 48.120,34 euro, 38,481,45 lei şi 19.431,11 dolari. Împreună cu soția sa mai deține 12 conturi, în sumă totală de 53.408,07 euro şi 25.999,8 lei.

Iar declarația lui Zisu nu se oprește aici. El a menționat 17 plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate, în valoare însumată de 6,5 milioane de lei, 60.000 de dolari şi 144.000 de euro.

Dacă la capitolul avere, Zisu are cu se să se laude, când vine vorba de activitatea parlamentară, cifrele nu arată foarte bine. Mai mult, el a semnat proiectul de lege pentru acordarea pensiilor speciale de până la 4.000 de lei pentru parlamentari.

Din anul 2012, când și-a început al doilea mandat de parlamentar, acesta a vorbit de patru ori în plen. În prima intervenție a depus jurământul. De atunci, a mai susținut trei declarații politice pe tema Codului silvic, dar și două intervenții intitulate „Perdelele forestiere de protecţie între ‘nu’ şi ‘da'” – în scris, și „Scrisoare deschisă către prietenul meu maghiar”

Zisu este membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din aprilie 2014.

Deputatul a fost ales în colegiul uninominal nr.5, Dâmbovița, însă domiciliul său declarat este în orașul Voluntari, județul Ilfov.

Zisu este în prezent directorul companiei SC MILSER SRL. Revoluția din 1989 l-a prins în funcția de economist la RADET București.

Sursă foto: aktual24.ro

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top