anca dragu_ministrul de finanteDeputatul PNL Radu Zlati spune că premierul Dacian Cioloș ar fi trebuit să „ia atitudine” după declarația ministrului de Finanțe, Anca Dragu, în legătură săracii din Brazilia și India care muncesc pe doi lei, pe fondul discuțiilor despre mărirea salariului minim în țara noastră.

„Cum doamna Ministru a preferat să ignore propria greșeală, nu rămâne decât ca șeful domniei sale, premierul Dacian Cioloș, să ia atitudine”, a transmis Zlati într-un comunicat, precizând că el este un suținător al acestui Executiv.

Amintim că ministrul tehnocrat de la Finanțe a spus că afirmația despre situația țărilor din grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) a fost făcută într-o întâlnire informală cu presa, și că România nu este și nici nu trebuie să fie în rândul statelor în care munca nu este apreciată, potrivit unor precizări transmise de Ministerul de Finanțe, după ce declarația sa inițială a fost preluată de toată presa.

Dragu a anunțat că salariul minim nu va crește la 1.200 de lei de luna viitoare și că va fi necesar un studiu de impact înainte ca Guvernul să aprobe o asemenea măsură.

Zlati susține că miniștrii tehnocrați al lui Cioloș trebuie să „respecte cetățenii” nu să se transforme în „niște arendași aroganți”, sugerând că Dragu ar fi trebuit să fie sancționată pentru această declarație.

Pentru erori de comunicare similare, comise în cadrul unor radu-zlaticonferințe de presă sau interviuri, membri ai unor guverne politice, la rândul lor oameni politici, au părăsit guvernele din care făceau parte – prin demisie sau demitere. Asta înseamnă responsabilitate. Fie ea și politică, responsabilitatea este un semn de respect față de cei cărora, pentru o anumită perioadă de timp, unui Ministru i s-a acordat onoarea să le gestioneze interesele”, a subliniat Zlati.

Liberalul a mai spus că Guvernul are deja probleme de imagine, la numai o lună de la intrarea în funcițiune. El a amintit de suspiciunile de plagiat la teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă, despre „o doamnă ministru fragilă în comunicarea publică”, dar și despre serviciul ISU „nereformat”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Deputat PNL, despre Anca Dragu: Pentru GAFE similare, miniștri din guverne politice au plecat din funcție

  1. […] Pagina de politică: Deputat PNL, despre Anca Dragu: Pentru GAFE similare, miniștri din guverne politice au plecat din f… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top