Ambasada Statelor Unite ale Americii la București a publicat o declarație de presă în care felicită noul Guvern şi noul Parlament al României după alegerile din 11 decembrie, menționând că principalele instituții ale statului trebuie să susțină în continuare lupta anticorupție.

„Aşteptăm cu interes să colaborăm cu prim-ministrul Sorin Grindeanu şi cu membrii cabinetului său pentru a dezvolta şi mai mult Parteneriatul nostru Strategic, al cărui scop este creşterea securităţii comune, sporirea prosperităţii reciproce a naţiunilor noastre şi consolidarea instituţiilor democratice. Parteneriatul nostru se bazează şi pe angajamentul faţă de buna guvernare şi de consolidarea statului de drept. De asemenea, Statele Unite susţin ferm eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în aceste privinţe. Îi îndemnăm pe toţi reprezentanţii ramurilor executivă, legislativă şi judiciară din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea conducerii şi instituţiilor României”, a precizat ambasada.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a spus săptămâna trecută că se va opune oricărui proiect privind grațierea și aministia. Șeful statului a avertizat că o asemenea lege ar albi dosarele corupților și ar afecta în mod grav statul de drept din România.

Nu există până în acest moment niciun proiect public și asumat de vreun partid privind aministia și grațierea.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top