daniel-gheorgheLibertatea reprezintă un drept fundamental pe care nu avem dreptul nici să-l reglementăm şi nici să-l negociem, afirmă deputatul PNL Daniel Gheorghe, într-un comunicat, în care spune că a observat că Liviu Dragnea, preşedintele PSD, ignoră tocmai acest aspect.

„Am văzut cu stupoare cum în doar câteva zile, o lege aşa-zisă anti-defăimare a fost anunţată public, pusă pe ordinea de zi şi votată de Senat. O lege care pare desprinsă din nuvelele lui Orwell, ce seamănă mai mult cu o idee din „Ferma animalelor” decât cu legislaţia europeană”, spune deputatul PNL.

„Din păcate, există tendinţe ale unor lideri politici de a satisface nevoi și cerințe inexistente în România. Este și cazul domnului Dragnea și al recentei sale propuneri legislative. Este de-a dreptul aberant să votăm acum o astfel de propunere, precum Legea anti-defăimare. Și este complet ridicol ca domnul Dragnea, care în niciun caz nu poate fi un exemplu de moralitate şi care nu poate da lecţii de bună purtare nimănui în România, să ne înveţe ce avem voie să spunem şi ce nu avem voie să spunem”, mai precizează Daniel Gheorghe.

„Prin “ceea ce nu trebuie” trebuie să înțelegem orice poate deranja o anumită categorie socială. Cât timp în legislaţia românească există pedepse foarte ferme pentru instigarea la ură sau agresiunea bazată pe diferenţele de rasă, etnie, sex, religie, orientare politică sau categorie socială, mie mi se pare inutil și neproductiv să inventăm false probleme, să discutăm non-subiecte și să propunem legi care pot restrânge nejustificat libertatea de exprimare din România”, explică deputatul liberal.

„Să nu uităm că libertatea de expresie şi libertatea de conştiinţă sunt drepturi legitime, câştigate prin sacrificiu de sânge. Şi sunt drepturi statuate de Constituţia României. Nimeni nu se poate juca cu aceste argumente. Nici măcar domnul Dragnea, liderul unui partid care nu permite competiție internă. Libertatea de conștiință este singurul lucru ce trebuie apărat cu orice preț. Și fix libertatea conştiinţei pare să-l incomodeze pe domnul Dragnea, care – probabil aureolat de lecturi recente din Gramsci, Habermas, Adorno şi alţi gânditori neomarxişti care au pus bazele acestui marxism-leninism reeşapat – pune umărul la construcția românească a mini-ideologiei corectitudinii politice şi relativismului moral.

În viitor, legea lui Dragnea ne va da voie să spunem anumite lucruri, și ne va amenda când vom spune ceea ce nu dă ”bine”. Pentru că – atenție! – legea domnului Dragnea nu sancționează minciuna, ci afirmațiile care deranjează. Și cu toții știm cât de supărător poate fi adevărul.

Prioritatea noastră este blocarea acestei legi care reprezintă un prim pas al restrângerii drepturilor cetățenești, al libertății de exprimare și de conștiință. Prin această lege, domnul Dragnea – ajutat de colegii senatori – trage democrația înapoi, sub pretextul corectitudinii politice”, încheie deputatul PNL Daniel Gheorghe.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top