dan sova_catuse_DNAProcurorii DNA descriu în referatul prin care cer arestarea lui Dan Șova cum a reacționat acesta când într-o primă fază, i s-a refuzat încheierea contractelor dintre o casă de avocatură și Centrala Electrică de Termoficare (CET) Govora.

Amintim că în acest caz, Șova este acuzat că a primit 100.000 de euro mită de la un denunțător pentru ca o firmă de avocatură să câștige un contract de asistență juridică cu CET Govora. Într-un final au fost încheiate două contracte în perioada ianuarie 2012 – august 2014. Astfel, compania de stat a fost prejudiciată cu 1,3 milioane de lei, potrivit anchetatorilor.

Inculpatul Bălan Mihai a refuzat să încheie contracte de asistență juridică cu această casă de avocatură motivat de faptul că la nivelul CET Govora se cunoștea că Șova Dan-Coman controlează societatea de avocați, condiții în care ar fi fost evident că încheierea unor asemenea contracte de asistență juridică ar fi urmărit interesul inculpatului Șova Dan-Coman. Declarația inculpatului Bălan Mihai în ceea ce privește aspectele relative la discuțiile purtate cu inculpatul Șova Dan-Coman în legătură cu încheierea contractelor de asistență juridică, în sensul ca Șova Dan-Coman a urlat efectiv atunci când i s-a refuzat încheierea contractelor, relevă ascendentul acestuia față de funcționarul public și disprețul față de atribuțiile acestuia de serviciu„, se arată în referatul DNA, citat de Agerpres.

Potrivit procurorilor anticorupție, în aceeași perioadă (toamna anului 2011 — n.r.), Șova ar fi intervenit și pe lângă președintele Consiliului Județean Vâlcea, pentru ca acesta să-l determine pe directorul CET Govora să încheie contractul cu casa de avocatură.

Respectivul contract a fost în cele din urmă încheiat în condițiile cerute de Dan Șova, în ciuda obiecțiilor coordonatorului Departamentului juridic de la CET Govora, care spune că nu se justifică încheierea unui contract cu o valoare de 10.000 de euro luna cu firma de avocați.

Șova a fost reținut joi în acest caz de DNA, dar astăzi a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia luată astăzi de magistrați a fost atacă de avocatul lui Șova, dar și de DNA, care ceruse arestarea preventivă a senatorului PSD.

Social-democratul este acuzat de trafic de influență în acest caz.

Într-un dosar separat, Șova mai este urmărit penal pentru că firma sa de avocatură a câștigat un contract similar cu CET Govora.

Între timp, Șova este judecat în Dosarul „Turceni-Rovinari”, alături de ex-premierul Victor Ponta și de reprezentanți din conducerea celor două companii de stat.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top