2207_boxO echipă din Malaysia a preluat cele două înregistratoare de zbor şi a precizat că acestea par a fi într-o stare bună.

Anunţul a fost făcut la Kuala Lumpur de premierul malaysian Najib Razak.

El a subliniat că rebelii cu care s-a negociat predarea cutiilor negre şi transferul cadaverlor victimelor către autorităţile ucrainene trebuie să se achite şi de ultima promisiune: accesul neîngrădit, pentru anchetatori, la locul prăbuşirii.

 

NajibAparatele vor fi păstrate în siguranţă până ce va fi constituită echipa internaţională de anchetă. În acel moment, le vom înmâna investigatorilor internaţionali„, a spus Razak.

Ucraina a acceptat să premită Olandei – ţara cu cele mai multe pierderi de vieţi omeneşti în tragedia MH 17 – să conducă investigaţiile.

 

crash_site_satellite_imageLa Harkiv, unde au ajuns după un drum cu trenul care a început luni, corpurile neînsufleţite au fost puse în instalaţii refrigeratoare în vederea drumului către Olanda.

Ele vor ajunge miercuri la Eindhoven şi apoi vor fi transportate în Hilversum în vederea identificării. Premierul olandez Mark Rutte a avertizat că procesul ar putea dura luni de zile.

Pe de altă parte, ţările cel mai afectate de catastrofa MH 17 – Olanda, Australia, Marea Britanie – şi-au exprimat temerile că locul prăbuşirii şi resturile aeronavei Boeing nu au fost securizate corespunzător iar probele au fost alterate.

Aceste temeri par şi mai întemeiate după ce observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au remarcat că bucăţi mari din epavă au fost tăiate.

evidenceEste posibil ca intervenţia asupra epavei să fi avut scopul de a permite mutarea cadavrelor, notează BBC.

New York Times a publicat fotografii realizate de corespondenţii săi la locul prăbuşirii; imaginile arată o bucată de fuselaj cu multiple perforaţii ce par cauzate de un proiectil cu fragmentare (şrapnel).

Această probă (foto stânga + minigaleria de jos) reconfirmă teoria că MH 17 a fost doborât de o rachetă Buk (SA – 11). Analiştii consultaţi de ziarul american precizează că sistemul SA – 11 a fost proiectat pentru distrugerea aeronavelor care zboară cu viteză la înălţime mare.

Proiectilul explodează lângă ţintă în loc să o lovească direct şi împrăştie un roi de proiectile care penetrează fuselajul avionului vizat.

HarkivUPDATE. Doar 200 dintre trupurile neînsufleţite ale celor pieriţi în tragedia MH 17 au ajuns, marţi, la Harkiv, cu trenul frigorific, în ciuda relatărilor care spuneau că separatiştii au îmbarcat în vagoane 282 de cadavre şi 87 de rămăşiţe omeneşti.

Neconcordanţa a fost sesizată de un legist olandez.

Jean Tuinder, şeful echipei care pregăteşte corpurile victimelor pentru a fi transportate în Olanda, spune că nu ştie unde s-ar putea afla celelalte cadavre.

„Numărul 200 este singura certitudine. 200 din 298. Vor fi găsite (cadavrele, n.r.), trebuie să fie găsite”, a declarat el.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

3 Responses to Oroare la Harkiv. Separatiştii au trimis DOAR 200 de cadavre ale tragediei MH 17

  1. […] americană The New York Times a publicat anterior fotografii ale unor fragmente din epava MH 17 care prezentau urme de şrapnel […]

  2. […] O situaţie macabră a apărut cu o zi înainte, când trenul cu rămăşiţele victimelor a ajuns în zona controlată de guvernul de la Kiev: legiştii au constatat marţi că în vagoane se aflau doar 200 de corpuri în vreme ce rebelii au spus că au trimis 282. Se presupune că restul se află încă printre bucăţile de epavă de pe câmpul din Grabove. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top