Prin 2007, dacă mai țineți minte, pe când economia duduia mai tare decât inima veșnic amorezată a lui Tăriceanu și chiar mai abitir decât rotula lui izbită de asfalt, premierul de atunci al României, adică același Tăriceanu introducea o taxă de primă înmatriculare pe mașini.

Când UE l-a tras nițel de urechi, Călin caré de neveste a dat-o nițel la întors, dar a revenit cu o altă taxă, numită ”de poluare”, pe care a și triplat-o ulterior, pentru mașinile de import – evident, altele decât alea pe care le importau reprezentanțele marilor concerne auto occidentale unde era el acționar fruntaș. După Călin vine Boc,  care menține și el taxa, pe urmă apare doamna Rovana Plumb care impune timbrul de mediu și o doare la bașcheți de fraierii de șoferi români, pentru că ea oricum gipanele le are înmatriculate în Bulgaria. Ulterior, Curtea Europeană de Justiție declară discriminatorii toate aceste taxe și obligă guvernul României să le restituie cetățenilor banii. Care nu sunt mulți: ”dăcât” vreun miliard și jumătate de euro, cu tot cu penalități.

Ei, și în aceste condiții, ce-mi propune guvernul de macaci și de paviene, compus din tot aparatul de menajere, secretare, instalatori și grădinari de pe moșia lui Dragnea? Evident, o nouă taxă auto! Care va scoate din buzunarul românilor între 50 și 3.000 de euro, în funcție de norma de poluare. Păi, bine, măi, agaricilor, nu tocmai vă zise doamna Curte Ioropeană că măsura e abuzivă și discriminatorie? Iar o băgați? Vreți să plătiți alte despăgubiri? Și ce faci, fă, Vasilico, ți-era dor de un infringement? Nu-i de ajuns c-a făcut-o Tăriceanu lată, vrei s-o faci tu și mai lată? În loc să bage direct impozitul progresiv, ca în alte state europene, guvernul pune mai întâi o taxă, de jumulit păsăretul votant autohton, și bagă și impozitul, dar peste trei ani. Pentru că știe că la impozit mai faci nazuri, uiți sau te faci că uiți să-l plătești, pe când taxa trebuie s-o plătești mintenaș, altfel nu poți înmatricula mașina. Și aici e secretul acestei măsuri: guvernul Imunobabuinei introduce această lege șantajistă, deși știe că e total imorală, ilegală și îngrașă, pentru că are nevoie de bani de ciordeală ACUM, nu peste trei ani. Este rațiunea pentru care îi punea, de asemenea, pe români, prin Declarația 600, să plătească bani înainte, ca la curve, pe ceva ce nu câștigaseră. N-a mers pasiența cu Declarația 600, nu-i nimic, încercăm s-o strecurăm pe-asta cu taxa auto, ceva-ceva bănișori tot or să pice. Și pe urmă, când s-o sesiza iar Curtea Europeană de Justiție, pe pesediști o să-i doară direct în cur, fiindcă n-o să mai fie de mult la putere, iar oalele sparte o să le plătească pentru ei, ca de obicei, un alt guvern.

Mai mult, pe ReporterVirtual.ro.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top