Presa internaţională a publicat, joi, imagini de pe contul de Facebook al pilotului Andreas Lubitz, cel care, conform anchetatorilor francezi, a distrus deliberat aparatul Airbus A320 cu 150 de oameni la bord, lovindu-l de un munte din Alpii Francezi (foto următoare).

Lubitz_photo

Premierul spaniol Mariano Rajoy s-a declarat „profund şocat” de ultimele informaţii relevate de anchetatorii francezi şi a reiterat sentimentele de compasiune şi susţinere pentru familiile victimelor. 50 dintre pasagerii aflaţi la bordul aeronavei erau spanioli (în fotografia următoare, Rajoy şi regele Felipe al VI-lea al Spaniei).

Rajoy_Felipe

 

spohrLufthansa, compania care deţine Germanwings, a precizat joi că Andreas Lubitz, copilotul cursei 4U 9525, era apt de zbor şi trecuse testarea psihologică.  Directorul executiv al Lufthansa, Carsten Spohr (foto drepata), s-a declarat „înmărmurit” de informaţiile din Franţa şi a spus că nu are nicio idee asupra motivelor pentru care Lubitz ar fi acţionat astfel.

Nici în cel mai rău coşmar nu ne-am fi imaginat că aşa ceva s-ar putea întâmpla în compania noastră”, a spus Spohr, estimând că „este vorba de un caz izolat”.

Alte informaţii legate de trecutul lui Lubitz: el şi-a întrerupt, la un moment dat, pregătirea de pilot, dar şi-a reluat-o şi a promovat testele, inclusiv pe cele medicale.

Dincolo de motivele aparentului act criminal, care urmează să fie investigate, tragedia a fost facilitată, paradoxal, de măsurile de securitate antiteroriste impuse la bordul avioanelor de linie după atacurile de la 11 septembrie. Astfel, uşa cockpitului nu poate fi deschisă din exterior dacă pilotul rămas înauntru nu doreşte să permită accesul. Măsura este salutară în cazul în care cel care vrea să ajungă la piloţi este un terorist. În cazul de faţă, această măsură l-a împiedicat pe comandantul aeronavei să revină la postul de pilotaj unde, poate, ar fi reuşit să evite catastrofa.

De asemenea, cei care au proiectat uşa blindată a cockpitului au luat în calcul şi situaţia în care pilotul rămas înauntru ar fi murit subit sau şi-ar fi pierdut cunoştinţa. Într-o astfel de situaţie, după formarea unui cod de securitate, uşa se deschide automat după 30 de secunde. Deschiderea automată poate fi însă anulată din cockpit şi, se pare, asta a făcut Andreas Lubitz.

Situaţia care, în mod evident, nu a fost luată în calcul de proiectanţi este aceea în care, aparent, unul dintre piloţi îl blochează pe celălalt în afara cabinei de comandă apoi loveşte avionul de versantul unui munte…

Un film despre felul în care este acţionată uşa blindată a unui avion şi despre procedurile de securitate pe care trebuie să le urmeze piloţii, în continuare.

 

Foto principală: o imagine a cabinei de pilotaj a Airbus-ului 320 realizată cu patru zile înainte de zborul fatal (sursa – EPA)

Cockpit_E

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top