european-flagsMiniştrii Afacerilor Externe din cele 28 de state UE au mandatat marţi Comisia Europeană să finalizeze un document privind eventuale sancţiuni menite să vizeze mai multe sectoare ale economiei ruse. Draftul a fost transmis miercuri seară statelor membre.

Conform Financial Times (FT), Comisia are în vedere să interzică oricărei persoane din UE să investească în datoria, acţiunile şi instrumentele financiare emise de instituţii ruse deţinute în proporţie de peste 50 la sută de stat, relatează Mediafax.

O decizie în acest sens va trebui luată în unanimitate, ceea ce reprezintă un punct critic, întrucât multe state membre s-au arătat deja reticente faţă de sancţiuni de anvergură împotriva economiei ruse, de teamă că penalităţile se vor repercuta asupra economiilor lor.

Joi, ambasadorii celor 28 de state s-au reunit la Bruxelles pentru a evalua diferitele opţiuni. În cazul în care nu se va decide nicio sancţiune sectorială asupra Rusiei, o nouă şedinţă a ambasadorilor este prevăzută pentru marţi.

Pe de altă parte, diplomaţii europeni sunt aşteptaţi să hotărască joi sancţiuni privind persoanele şi entităţile vizate de o interdicţie de călătorie în UE şi de blocarea averilor. Ei trebuie să adauge noi nume pe listă, care include deja peste 70.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Cum ar putea ataca UE banii Moscovei drept pedeapsă pentru Ucraina

  1. […] comunitar ia, de asemenea, în calcul interdicţia de cumpărare în spaţiul UE a titlurilor şi acţiunilor la băncile controlate de statul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top