KerryReuniunea internațională de la Viena, dedicată crizei din Siria, s-a încheiat vineri, după opt ore de negocieri, iar cel mai vizibil „rezultat” este dezacordul major între părți cu privire la rolul președintelui sirian Bashar al-Assad.

Confesiunea a fost făcută de ministrul francez de Externe, Laurent Fabius. Acesta a precizat că noi discuții vor avea loc în următoarele două săptămâni.

Am abordat toate subiectele, chiar și pe cele mai dificile. Există puncte de dezacord, însă am avansat suficient pentru a ne putea regăsi, în aceeași configurație, în următoarele două săptămâni (…) Există aspecte asupra cărora nu suntem de acord, principalul fiind rolul viitor al lui Bashar al-Assad. Însă există un anumit număr de puncte asupra cărora ne-am pus de acord. În mod concret, asupra procesului de tranziție, asupra perspectivei alegerilor și modului în care ar trebui organizate toate acestea, precum și asupra rolului Națiunilor Unite”, a detaliat ministrul francez.

Membrii a circa 20 de delegații prezente în capitala austriacă, printre care ale SUA, Rusiei, Iranului și Arabiei Saudite, au părăsit hotelul Imperial, cei mai mulți fără a face declarații.

„Probleme importante subzistă, însă asupra unor aspecte ne-am pus de acord. Această reuniune nu a fost ușoară, însă a fost una istorică”, a menționat la rândul său Federica Mogherini, șefa diplomației Uniunii Europene.

Următoarele convorbiri internaționale referitoare la criza din Siria vor avea loc sub auspiciile ONU, a indicat Mogherini.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Criza din Siria. Discuțiile de pace de la Viena s-au blocat la președintele Assad

  1. […] Sursa Stiri: Criza din Siria. Discuțiile de pace de la Viena s-au blocat la președintele Assad […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top