Cristoiu_lrComentatorul politic Ion Cristoiu l-a felicitat într-o lungă postare pe blogul său pe fostul şef al Pro TV, Adrian Sârbu, pe care aniversarea a 60 de ani de viaţă, la data de 18 aprilie, l-a găsit în arestul preventiv. Cristoiu reia, cu această ocazie, câteva dintre mai vechile sale teze privind comportamentul procurorilor şi abuzul de arest preventiv. Cu adevărat surprinzătoare sunt însă elogiile aduse fostului CEO al CME (Central European Media Enterprises, patronul Pro TV) şi actual patron al Mediafax Group. Fragmente din postarea comentatorului politic, în continuare.

Adrian Sârbu stă în arest preventiv din 4 februarie 2014, de două luni și ceva deja, pe motiv că „beneficiază de o imagine creată prin tv și mass – media”, ceea ar putea avea un „impact deosebit asupra persoanelor ce pot ajuta la aflarea adevarului“. Așadar, potrivit Justiției noastre spălate pe picioare zilnic de Apostolii Binomului SRI-DNA, dacă ai o imagine în Tv și mass-media, trebuie să fii arestat preventiv pentru că riști să influențezi aflarea Adevărului. Acum înțeleg eu de ce l-a trimis Sinedriul pe Iisus la Crucificare. Avea o imagine la tv și în mass-media, confirmată de Intrarea în Ierusalim! Dacă ar fi fost pe vremea noastră l-ar fi trimis la Rahova!

Fiică iubitoare, Alma Sârbu cere prietenilor și apropiaților tatălui să posteze pe Facebook mesaje de felicitare (…)

În decembrie 2013, (Sârbu, n.r.) m-a rugat să trec pe la el pentru a discuta un proiect senzațional, la care se gîndea (din cîte-mi dau seama nu l-a împlinit), constînd într-un Mall de bloguri ale unor personalități ale presei. Fiecare dintre noi, posesorii de bloguri, urma să scriem ce ne trece prin cap, împărțind cu proprietarul mall-ului costurile și beneficiile din publicitatea de care se ocupa el, Adrian Sârbu, ca proprietar. Era un proiect fascinant, corespunzător noilor realități din presă, și care transforma blogul într-o forță mediatică. Mie îmi convenea de minune proiectul, deoarece transfera altcuiva grija de a face rost de publicitate. Întors acasă, am purces la transformarea intervenției de pe Facebook în cristoiublog.ro. Din motive care-mi scapă seducătorul proiect, care dovedea încă o dată geniul lui Adrian Sârbu de manager în presă, n-a mai fost. Eu am rămas însă cu această mare realizare, pe care o consider cristoiublog.ro, pe care scriu zilnic din februarie 2014 cîte un text, dacă nu chiar mai multe, și postez săptămînal, în fiecare duminică noaptea, proză, eseuri, amintiri, note de călătorie în străinătate, documente de Istorie.

E acesta unul dintre motivele pentru care mă grăbesc să dau invitație îndemnului lansat de Alma Sârbu și să postez urarea de La mulți ani! pentru arestatul preventiv Adrian Sârbu.

Al doilea motiv trimite la una dintre hidoșeniile ivite și înflorite în breasla noastră de așa zisă Luptă împotriva corupției:

Tratarea celui acuzat de procurori de corupție drept un ciumat mediatic, de care trebuie să te ferești a recunoaște că-l știi, că i-ai fost apropiat sau colaborator, că-l consideri nevinovat, singura amintire a numelui celui arestat preventiv fiind permisă numai pentru a te mira că „un asemenea corupt” îndrăznește să aibă nume.

Adrian Sârbu e acum arestat preventiv. Nu știu dacă la finele procesului, lung și complicat, va fi achitat și condamnat. Dar faptul că e arestat preventiv sau chiar faptul că va fi condamnat, nu-i micșorează cu nimic uriașa contribuție la modernizarea presei românești din toate timpurile. Lui Adrian Sârbu îi datorăm cele mai occidentale instituții de presă din ani postdecembriști. Fără a se afirma ca vedetă media, Adrian Sârbu a fost și este cel mai bun manager de presă din ultimii 25 de ani. Și pentru aceasta mă grăbesc să-i urez La mulți ani! Deși am stat de vorbă cu el doar de două ori în viață.

Articolul integral, aici.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to Cristoiu despre arestatul preventiv Sârbu: Acum înţeleg de ce l-au crucificat pe Isus

 1. s spune:

  Adrian Sârbu stă în arest preventiv din 4 februarie 2014, de două luni și ceva deja,

  de cind este Adrian Sarbu in arest?
  🙂

  2014?

  2015?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top