cristoiuPentru a  caracteriza momentul de Paranoie absolută de pe Arena Națională mulți au făcut trimiteri la Nicolae Ceaușescu.
Un pic mai lucizi dacă am fi, ne-am da seama că asemănarea cu spectacolele omagiale dedicate lui Nicolae Ceaușescu șchioapătă:

 1. Lui Victor Ponta i s-a dedicat un Spectacol Omagial la împlinirea vîrstei de 42 de ani și după doar doi ani de guvernare.
  Cultul personalității lui Nicolae Ceaușescu a început după 1971, cînd Nicolae Ceaușescu trecuse de 54 de ani și avea deja șase ani de guvernare.
 2. Spectacolele omagiale au fost unul dintre aspectele hidoase ale Cultul personalității. Totuși, dacă ne gîndim mai bine, Nicolae Ceaușescu era mult mai îndreptățit decît Victor Ponta la așa ceva. Chiar dacă exagerat, Nicolae Ceaușescu era slăvit în Spectacolele omagiale pentru ceea ce făcuse pînă atunci în dobîndirea Independenței noastre față de Rusia colonizatoare. A făcut ceva Victor Ponta în cei doi ani de Guvernare în afară de a apărea la televizor de dimineață pînă seara?
 3. Poate și pentru că ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu pica în ianuarie, niciodată în cei aproape 25 de ani de conducere a țării nu i s-a dedicat un Spectacol Omagial pe stadion, așa cum s-a întîmplat cu Victor Ponta la 42 de ani.

Comentariul integral, pe blogul lui Ion Cristoiu

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

7 Responses to Cristoiu: Comparându-l pe Ponta cu Ceaușescu, îl jignim pe Ceaușescu

 1. GIM spune:

  Cine cade primul: Ponta sau Dragnea, aflam in curand de la DNA, pentru ca amandoi au grele dosare penale!
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508310989271995&set=a.124968527606245.15037.100002792950177&type=1&theater

 2. oblio spune:

  In discursul de pe stadion, Asteroidul VV a afirmat-printre altele- ca i s-au facut multe (?!!!) necazuri in perioada guvernarii, dar a rezistat. Si ca de asta trebuie sa devina pres… Din intimplare si Georgeasca -sau cum i-o zice lu’ aia de la CNA- a avut o replica asemanatoare. „Nu cedez la presiune!” Se pare ca Securitatea isi alege vectorii publici nu dupa inteligenta, cultura, bun simt, experienta, corectitudine. Ci dupa capacitatea de rezistenta la sicane. De aici libertatea unor zbiri de a distruge tinerii, in ideea antrenarii si verificarii lor. De aici blocarea celor ce nu intra in tipar prin ideea „renuntarii” benevole a acestora -dupa numeroase piedici si sicane-. Sau a faimosului „Nu (mai) corespund!”. Poate ca metodele Securitatii ar trebui schimbate, ca in locul licheleleor sa ajunga in fruntea tarii oamenii buni. Oamenii corecti care sa duca Romania din zona asta de mlastina. Dar cum sa schimbi metodele, daca nu schimbi oamenii? Si tinerii continua sa foloseasca metodele celor care i-au racolat si instruit? Si poate ca puterile serviciilor secrete ar trebui diminuate intr-o societate democrata, cum ne pretindem…

 3. S.V. spune:

  Daca doresti s-al pupi pe deunctul PCR in dos esti liber .Scincetul de copil tembel cristoiule pastreaza-l pentru tine si basistii tai .Tezestete si termina cu mizeriil acestea care pentru tine iti intretin nostalgiile comuniste ai ramas de caruta si in scurt timp ori treci la un alt dos ori te retragi inmizeia din care ai iesit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top