Ion CristoiuÎntîmplător, m-am uitat în seara asta la ceea ce în program era trecut drept emisiunea tv Sinteza zilei, dar care a fost, în realitate, un eșec al lui Mihai Gâdea de a-l demasca pe Crin Antonescu în numele lui Victor Ponta.

Deși fostul cititor bîlbîit de prompter mă înjură la ordin, uitînd vremurile cînd pentru a se cățăra pe scara funcțiilor de ștab la Antena 3, fără a-și rupe nădragii, din maestre nu mă mai scotea, nu-i urmăresc producțiile decît absolut întîmplător seara.

Văzîndu-l acum în rezbel (n-a fost vorba de un moment minim gazetăresc, ci de o tentativă stîngace a lui Mihai Gâdea de a face un talmeș-balmeș de predică din amvon, de telenovelă de apartament, de anchetă de procuror ageamiu, de demascare de pe vremea colectivizării și de Ochi Umezi la foc automat pentru a părea mai trist decît e) sînt convins, ca om care a văzut mulți neica nimeni la viața lui, că Mihai Gâdea, cînd Dan Voiculescu îi va da un picior în fund – ca și în prostituția prostituție, în prostituția jurnalistică fiind nevoie iar și iar de marfă proaspătă – nu va face față nici pe post de figurant mesean la Etno TV, unde lelițele cîntă pentru figuranții din fața unui pahar de vin care e de fapt apă colorată.

Dacă ar fi avut și preocuparea de a învăța ceva de la mine, și nu doar pe cea de a mă linge pînă i-a fost bine, Mihai Gâdea ar fi trebuit să știe că:

 1. Un gazetar în toată puterea cuvîntului, cînd invită un politician care îi e adversar, îi studiază toate aparițiile publice. Dacă ar fi făcut asta, și-ar fi dat seama că liderul PNL e un maestru al replicii ironice spontane. La Vadim Tudor în vremurile lui bune am mai văzut acest talent. Față de un asemenea interlocutor, nu vii cu sentimentalisme de telenovelă, gen mi-a trimis mama sms-uri, sunt trist că dvs faceți și dregeți, v-am iubit cîndva, sunt dezamăgit de dvs, de parcă i-ar fi fost cel puțin amant lui Crin Antonescu. Cu un asemenea interlocutor te păstrezi în zona de răceală obiectivă a jurnalistului profesionist, care pune întrebări încuietoare și ascultă calm răspunsurile.
 2. Cînd convoci în studio un politician adversar, ai pregătite (vezi dosarele mele!) toate documentele cu care vrei să-i dai mat interlocutorului.
  Deși-l acuza întruna pe Crin Antonescu, Mihai Gâdea n-avea nici un document zdrobitor, una dintre acele probe tipărite sau video care să-l lase pe interlocutor fără replică. Un sfert din emisiune a ținut-o langa cu o declarație a Cristinei Pocora, al cărui transcript nu-l avea, și a fost nevoie să-l scoată din încurcătură cei din regie, găsindu-i-o spre sfîrșitul emisiunii. Ca să se vadă că o falsificase.
 3. Ca de obicei, Mihai Gâdea a venit la această emisiune pentru a-i ține lui Crin Antonescu o predică lăcrimoasă și nu pentru a-i lua un interviu. Dacă ar fost un jurnalist fie și de profesionalismul unei fătuci, ar fi tresărit la dezvăluirea lui Crin c-a fost sunat de secretarul american de stat John Kerry. El însă nici n-a băgat de seamă dezvăluirea, ocupat cum era să-i mărturisească lui Crin cît de mult l-a iubit pe vremuri. Jumătate din emisiune s-a dus dracului cu textele rostite de Mihai Gâdea de la amvon în numele Dumnezeului său, Dan Voiculescu. N-am nici o îndoială că telespectatorii Antenei 3 îl urmăresc pe Mihai Gâdea în transa cu care telespectatorii posturilor evanghelice din SUA își urmăresc predicatorii. Un telespectator normal va fi rămas pe post nu pentru prestația țîrcovnicului Mihai Gâdea, ci pentru recitalul care a fost prestația lui Crin Antonescu.
 4. Tot din studierea altor intervenții ale lui Crin Antonescu, Mihai Gâdea trebuia să observe că liderul PNL nu se enervează, oricîte porcării i s-ar spune în direct.  Calm, Crin Antonescu sesizează rapid bolmojeala de Dandanache și demagogia lătrătoare de Cațavencu și punctează, bazat pe o cultură care-i e la îndemînă și pe o logică de fier.

Integral, aici

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to CRISTOIU (blog): Gâdea a venit la emisiune pentru a-i ține o predică lăcrimoasă lui Crin. Antonescu i-a dat o lecție de gazetărie

 1. ioio spune:

  „marika” cred ca esti șervetelu intim a lui Gădea

 2. marika spune:

  gresit! Eu am stat sa il urmaresc pe prezidentiabilul Antonescu! Ne-a dovedit inca o data ca in afara de replici „mistocaresti” lipsa de educatie fata de noi telespectatorii care asteptam raspunsuri serioase legate de ruperea USL nu ne-a aratat decat un Antonescu infatuat cu o trufie aproape jenanta !
  Cristoiu (maestrul) sa taca! In afara de balbaieli si treceri de la o televiziune la alta , scenarii si „intuitii”demne de lecturile sale la „biblioteca” nu arata decat aceeasi vanitate ca si prezidentiabilul! Este adevarat ca Gadea nu poate fi un acuzator de meserie ca basescu de exemplu! Care nu numai ca inventeaza pana le crede si el dar dezvolta si mai cheama si ajutoare (justitia libera)!
  In concluzie sunt deceptionata de un candidat care ma dispretuieste si imi arata un chip pe care nu mai vreau sa il vad! Sunt satula de 10 ani!
  Si semnez ca dnul antonescu sa ma „dibuie” ca fiind „pesedista”(!!!)
  „O nataroaica din gloata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top