corneliu-coposuPNȚCD marchează momentul Centenarului Coposu printr-o serie de evenimente, așa cum a fost ceremonia de omagiere care a avut loc la statuia lui Corneliu Coposu de lângă biserica Krețulescu, la care a participat actualul lider țărănist Aurelian Pavelescu, dar și fostul președinte Emil Constantinescu.

Un mesaj în memoria lui Corneliu Coposu a fost dat publicității și de actualul șef al statului, Traian Băsescu.

„Astăzi se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, om politic de o remarcabilă verticalitate morală şi etică, a cărui voce a însemnat atât de mult într-o Românie marcată de totalitarismul comunist şi de dificultăţile tranziţiei spre democraţie. Membru de marcă al PNȚCD, Corneliu Coposu a asigurat, în spaţiul dezbaterilor civice şi pe scena politică din țara noastră, continuitatea unor valori pe care le-a ilustrat şi asumat în planul acţiunii, libertate, demnitate, respect pentru drepturile individuale și solidaritate cu destinul unei Românii pentru a cărei orientare europeană a luptat întreaga viață. De la Corneliu Coposu am învățat că fără condamnarea comunismului şi fără asumarea trecutului istoric nu putem progresa ca societate și ca țară. Corneliu Coposu a susţinut, cu luciditate critică şi responsabilitate civică, aceste principii drept pentru care trebuie să rămână un model pentru clasa politică românească”, se arată în mesajul președintelui.

De asemenea, dintre cei care l-au omagiat pe Coposu n-a lipsit nici premierul Victor Ponta, care a postat următorul mesaj pe contul său de Facebook:

Salut aniversarea a 100 de ani de la nasterea celui care a fost Corneliu Coposu, un simbol al renasterii democratice romanesti, un lider care a oferit romanilor lectii valoroase de civilizatie, iertare si echilibru. Istoria Romaniei este mai bogata prin existenta lui Corneliu Coposu, iar noile generatii ar avea enorm de invatat din perpetuarea mesajului sau”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top