Decizia judecătorilor a fost luată în ciuda faptului că, în mod curios, reprezentantul Parchetului General a susținut aceeași opinie cu cea a avocaților USD.
Hotărârea Înaltei Curți face ca USD să nu se poată înscrie în alegeri sub această denumire. Reprezentanții partidelor componente ale USD își pregătiseră deja o variantă de rezervă de marți seară, când au înscris la BEC o altă alianță electorală, cu denumirea PSD-UNPR-PC.
Motivul respingerii înscrierii USD este acela că această denumire a mai fost folosită în anul 1996, de alianța formată la acea vreme de PD(FSN) și PSDR.
UPDATE: Liberalii contestă și participarea în formula PSD-UNPR-PC
Și noua denumire înregistrată la BEC pentru alianța dintre PSD, UNPR și PC este contestată. Deși BEC a acceptat denumirea, reprezentantul PNL Theodor Nicolescu, afirmă că decizia de admitere va fi contestată în instanță. „Vom contesta decizia BEC în cazul alianţei PSD-UNPR-PC la Înalta Curte, pentru că ea a fost depusă la mai mult de 48 de ore de la înfiinţarea BEC, termen care este prevăzut de legea pentru europarlamentare”, a declarat Nicolescu pentru Mediafax. Liberalul invocă faptul că potrivit legii, „Protocolul de constituire a alianţei electorale se depune la Biroul Electoral Central în termen de 48 de ore de la înfiinţarea acestuia”. Or Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare din 25 mai a fost înfiinţat în 28 februarie, iar Alianța PSD-UNPR-PC a fost înregistrată pe 4 martie, după respingerea denumirii inițiale, cea de USD.
Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
[…] Sub ce denumire vor candida partidele din USD, pe paginadepolitica.ro. […]