Folosind creșterea economică estimată la 5,7% pentru trimestrul 1, venită de la Institutul Național de Statistică (INS), Vasilescu a concluzionat că proiecțiile Comisiei Europene, ale Fondului Monetar Internațional și Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare se dovedesc nerealiste.

Estimările de creștere economică de la aceste instituții sunt făcute pe ani, adică FMI nu prezintă creșterea economică dintr-un trimestru, ci pe cea din 2017, de exemplu. Desigur, aceste estimări sunt actualizate în funcție de evoluțiile trimestriale. Însă Vasilescu susține că CE, BERD și FMI au greșit pentru că nu au prezentat creșterea din primul trimestru.

„Am văzut proiecții, nu numai cele ale Comisiei Europene, dar și ale FMI și BERD, care se dovedesc nerealiste. Chiar azi a venit Institutul Național de Statistică să spună că așa cum arată la ora actuală creșterea economică este chiar mai optimistă decât a prognozat-o Guvernul. Este de 5,7% față de nivelul anului trecut și cea mai mare din Uniunea Europeană. Pentru primul trimestru. Dar noi am luat toate aceste lucruri în calcul și iată că ceea ce se dovedește este mult mai optimist decât calculele noastre”, a spus Vasilescu, la TVR 1.

Comisia Europeană (CE) și-a revizuit în scădere estimările pentru acest an referitoare la creșterea economiei românești de la 4,4% la 4,3%.

În schimb, FMI a revizuit în creștere, de la 3,8% până la 4,2%, estimările privind evoluția economiei românești în acest an

Și BERD a anunțat, în previziunile publicate pe 10 mai, că economia României ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 4%, față de o expansiune de 3,7% previzionată în noiembrie.

Guvernul se așteaptă la o creștere economică de peste 5% în acest an.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Articole similare

2 Responses to Comisia Europeană, BERD și FMI nu prea știu să analizeze economia României, sugerează Olguța Vasilescu

 1. Joe spune:

  „Comisia Europeană, BERD și FMI nu prea știu să analizeze economia României, sugerează Olguța Vasilescu,” in timp ce-si sugea o măsea asa la şto, din cauza unei coji de samanta de floarea soarelui.
  Pe linga faptul ca este taranca proasta facuta gramada, ar trebui sa luati in considerare si ca,
  femeia nu este intrega la minte.
  Acest lucru l-am realizat dupa ce a inceput sa voarbeasca engleza si franceza patagoneza-zullu.
  Femeia asta practi a ucis ridicolul in direct !
  Un adevar pe care va trebui sa-l inghita tuta, este ca, singurile limbi pe care le cunoaste cu adevarat taranca de Craiova, sunt cu totul de alta natura.
  Acestea sunt calitatile esentiale pentru a fi un bun PSD-ist.
  Hai cu handicapatii mintali si cu toti tampitii in parlamentul Romaniei, ca de furat se descurca ei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top