cover2Un tribunal turc a interzis miercuri accesul la paginile virtuale care afişează coperta ultimului număr Charlie Hebdo, relatează CNN pe baza informaţiilor agenţiei Anadolu.

Coperta Charlie Hebdo a primului număr de după atentatele de la Paris îl portretizează pe Profetul Mohammed vârsând o lacrimă şi ţinând în mână o pancartă „Je suis Charlie” în timp ce deasupra este scris mesajul „Totul este iertat”.

Decizia de interzicere a acestui conţinut pe internet vine după ce premierul-adjunct Yalcin Akdogan a scris pe Twitter:

Cei ce publică desene referitoare la Profetul nostru suprem sunt cei care dispreţuiesc ceea ce este sacru. Este revoltător şi provocator”.

CNN notează că 99,8% dintre cei 82 de milioane de turci sunt musulmani.

cumhuriyetZiarul turc Cumhuriyet a decis să publice parţial conţinutul revistei Charlie Hebdo (foto) şi, drept efect, un desant poliţienesc era cât pe ce să împiedice distribuţia numărului de astăzi. Poliţiştii au renunţat în cele din urmă la această măsură radicală după ce s-au consultat cu un procuror.

Tot în Turcia, Twitter a fost, din nou, la un pas de închidere: autorităţile au cerut înlăturarea conţinutului referitor la o presupusă operaţiune a agenţiei turce de informaţii, ameninţând că, în caz contrar, reţeaua socială va fi blocată în ţară. Compania s-a grăbit să dea satisfacţie cererii.

Publicaţia turcă Hurriyet remarcă ironia situaţiei: noul asalt asupra libertăţii de exprimare în Turcia vine la doar trei zile după ce premierul de la Ankara, Ahmet Davutoglu, a participat la mitingul pentru libertate de expresie şi împotriva intoleranţei, care a reunit la Paris zeci de şefi de stat şi de guvern.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top