Pe lângă partidele tradiționale, Biroul a acceptat candidaturile a cinci independenți care se vor putea regăsi pe listele de vot pe 27 mai. Este vorba despre personaje extravagante aproape în toate cazurile.

Ortodoxul cu nouă copii și neo-protestantul care a urcat pe Kilimanjaro

capsaliUnul din independenții acceptați de BEC este un adevărat personaj. Se numește Iulian Pericle Capsali și afirmă că reprezintă ortodoxia. Tată a nouă copii pe care îi crește într-un apartament de trei camere, Capsali declară într-un interviu pentru România Liberă că el face „politica familiei”.

El spune că ar fi pentru interzicerea avortului și dă exemplul familiei sale atunci când i se atrage atenția asupra dificultăților economice care îi descurajează pe cei care ar putea să aibă copii. „Am văzut oameni cu mulți copii care trăiesc ca mine în condiții dificile. Eu stau la bloc într-un apartament de trei camere și am nouă copii. Deci se poate. Cine își dorește lucrul acesta nu se poate să nu găseacă soluții. Dacă e dragoste și pace în acea familie, lucrurile vin de la sine. Noi în comunitățile parohiale ne ajutăm foarte mult unii pe alții cu îmbrăcăminte, cu căruț. I s-a stricat unuia mașina de spălat, punem toți bani și-i cumpărăm alta. Am gemeni cărora le-am arătat drumul cu tramvaiul, erau în clasa I, iar apoi s-au dus singuri la școală, i-am lăsat să se descurce”, a spus Capsali în interviul citat.

peter-costeaUn alt candidat independent acceptat de BEC este Peter Costea, un român neoprotestant din SUA, care este de altfel chiar cel care l-a determinat – indirect – pe Capsali să se înscrie în cursă („Când am văzut că dumnealui candidează, am zis, totuși, o țară ortodoxă ar trebui să aibă și un reprezentant ortodox”).

Culmea este că, deși de confesiuni diferite, cei doi par să împărtășească aceleași ideal. „Peter Costea se identifică cu valorile tradiționale, pro-familie și pro-viață, pentru care pledează în Statele Unite, România, în structurile europene și la Organizația Națiunilor Unite”, se arată pe siteul de candidat al lui Costea, unde se precizează că una din proiectele sale este „promovarea unei culturi pro-viață: recunoașterea și ocrotirea dreptului la viață a oricărei ființe umane, respectarea demnității fiecărei ființe umane, de la concepție (subl. n.) până la moarte, indiferent de stadiile ei de dezvoltare sau de formele ei de manifestare”. De profesie avocat, Costea ne împărtășește și unele din hobby-urile sale: alergatul și călătoriile în țările mai puțin vizitate ale lumii. „În decembrie 2012, a escaladat Kilimanjaro”, se arată pe site.

Candidata Playboy și doctorul care vrea spații unde tinerii să facă sex

corina-ungureanuBEC a acceptat și o altă candidată independentă la alegerile europarlamentare. Este vorba despre Corina Ungureanu, fosta gimnastă care a cunoscut celebritatea deopotrivă vieții sportive și celei extrasportive. Corina Ungureanu a surprins acum câțiva ani când a pozat pentru revista Playboy în ipostaze care probabil i-ar face să protesteze pe cei doi candidați apărători ai familiei prezentați mai sus.

titianUn alt candidat care s-ar afla cu siguranță în opoziție cu cei doi creștini amintiți este medicul neurochirurg Filip Constantin Titian, care nu este la prima experiență electorală. În anul 2012 el a candidat pentru un loc de deputat într-un colegiu bucureștean și cu acel prilej promitea „spaţii locative unde să se iubească, să facă sex şi să se bucure de liniştea căminului”.

Siteul realitatea.net, care publica în 2012 știrea despre ciudata promisiune electorală a lui Titian, remarca și greșelile gramaticale din pliantele electorale. Doctorul îi îndemna pe alegători să salveze „viitorul copiilor noștrii” (sic!) și se recomanda drept „medic specialis doctorant”.

Chirurgul german care a scris despre „România râmelor cu ochi”

paul-pureaTot un chirurg, Paul Purea, a cărui deviză este „Ceea ce nu suntem putem deveni”, a fost și el acceptat de BEC drept candidat la alegerile europarlamentare. Purea se prezintă drept „român get-beget , născut in Banat , cu cetățenie română și germană”  și se laudă cu cele peste 25.000 de operații pe care le-a efectuat, atât în România cât și la Spitalul din Duisburg unde lucrează.

Cu veleități de scriitor, Paul Purea este autorul cărții „România râmelor cu ochi”. El își dorește să devină membru al Uniunii Scriitorilor și afirmă că a construit din fonduri proprii o Casă de creație a Uniunii Scriitorilor din România „în realitate un adevărat complex”.

Paul Purea, care este președintele Asociației „Însănătoșirea României – dr. Paul Purea”, nu este nici el la prima încercare politică, el candidând în anul 2012, la alegerile locale pentru CJ Caraș Severin, din partea PPDD.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

3 Responses to Independenții acceptați de BEC: ortodoxul cu nouă copii și doctorul care promite spații pentru sex

  1. Mantu spune:

    Costea, imi pare de departe un candidat cu valori ,experienta si angajat . Trecind prin activitatea ce o prezinta pe site-ul personal cred ca am decis cui voi da votul .

  2. meme spune:

    N.B. Acum, dupa ce am vazut cine ne sunt independentii, regret ca nu mai candideaza EBA. Intotdeauna se poate si mai rau.

  3. meme spune:

    Normal ca ne reprezinta mai bine Corina Ungureanu decat Diaconu sau Vadim. La asa tara, asa reprezentanti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top