chifu_cioroianu_tomacFostul consilier prezidențial Iulian Chifu a prezentat o listă cu 89 de persoane cărora li s-a interzis să intre pe teritoriul Rusiei. Chifu este menționat în acest document alături de Eugen Tomac, Gheorghe Hațegan, Adrian Cioroianu și Liviu Chondon.

Ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat vineri că a primit din partea Moscovei o listă cu responsabili din Uniunea Europeană care nu au voie să intre în Rusia Printre ei se regăsește și liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt.

Rutte a explicat că guvernul de la Moscova a luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei după sancțiunile destabilizatoare ale acesteia din urmă împotriva Ucrainei, drept urmare această listă „nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional”, potrivit Agerpres.

Cei cinci români sunt activi în diplomație, politică, apărare și afaceri.

Astfel, Iulian Chifu este președinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning.

Eugen Tomac este șeful Partidului Mișcarea Populară.

Adrian Cioroianu a fost ministru de Externe, urmând să lucreze ca delegat permanent pe lână UNESCO.

Liviu Chondon este comandor al Forțelor Navale Române de la începutul acestui an.

Gheorghe Hațegan este director general adjunct al Transgaz, compania de stat care gestionează rețeaua de transport al gazelor în România.

Iulian Chifu a scris pe facebook că nu comentează alegații, dar și că nu își dorea să meargă în vacanță în Rusia.

„Daca asta e pretul pentru a comenta liber si argumentat incalcarea de catre Rusia a regulilor dreptului international si a angajamentelor de securitate europene in Georgia si Ucraina, merita!”, a scris Chifu.

Și Eugen Tomac a avut o reacție după decizia Kremlinului, afirmând că a fost un critic constant al politicilor ruse față de Republica Moldova.

Lista este datată 26 mai. Pe ea mai apar Jerzy Buzek, fostul preşedinte al Parlamentului European, vicepremierul britanic Nick Clegg, John Sawers, fost director al MI6, Stefan Fule, fost comisar european pentru extindere şi Karl Schwarzenberg, fostul ministru ceh de externe.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

4 Responses to Cinci români, INDEZIRABILI în Rusia | Tomac și Cioroianu, pe lista lui Putin

  1. […] a cedat”: Mă țin închis, cât cercetează o „suspiciune fabuloasă” • Cinci români, INDEZIRABILI în Rusia | Tomac și Cioroianu, pe lista lui Putin • CTP, despre cartea Adrianei Săftoiu: NU am citit-o. Știu deja că Băsescu și Udrea sunt […]

  2. […] sâmbătă că va cere explicații părții ruse cu privire la cetățenii români care apar pe lista celor 80 de europeni care au fost declarați indezirabili în […]

  3. […] a cedat”: Mă țin închis, cât cercetează o „suspiciune fabuloasă” • Cinci români, INDEZIRABILI în Rusia | Tomac și Cioroianu, pe lista lui Putin • CTP, despre cartea Adrianei Săftoiu: NU am citit-o. Știu deja că Băsescu și Udrea sunt […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top