Ceea ce trebuie clarificat de mai multă vreme în PNL, se întâmplă în aceste zile. Priviţi doar la ce se întâmplă de câteva zile încoace în miezul formaţiunii liberale şi o să aveţi dovada că acest partid a fost gonflat pompieristic cu „sânge” anti-Băsescu, iar acum, la vremuri de ananghie, adevărul (sau minciuna) iese la suprafaţă. Care şi cât să fie acest adevăr (minciuna)? Greu de spus. Vom vedea însă în scurt timp. Curând, liderul PNL Crin Antonescu trebuie să se aştepte la o mică hemoragie de venin cu carnet de membru de partid către depozitarul de facto al cisternelor anti-băsiste, PSD.

Situaţia e la limită. Antonescu şi Iohannis şi-au asumat operaţiunea de recuperarea a PNL din ghearele PSD (vezi îndepărtarea pesediştilor Chiţoiu, Gerea&comp.), dar ăsta e doar începutul războiului intern pentru (recucerirea) adevăratului PNL. Există la ora actuală în partid o zdravănă felie mincinoasă de liberali cu acte, care în forma lor gregară de politicieni făcuţi la apelul de noapte nu reprezintă altceva decât mutanţi politici din epoca „descurcărismului” românesc. Iar „meritul” principal pentru inocularea acestor viruşi non-doctrinari în organismul încă nerefăcut al PNL îi revine chiar lui Crin Antonescu. El i-a umflat în pene pe alde Gigi Becali, Roşca Stănescu, Relu Fenechiu, Sorin Ilieşiu, Chiţoiu, Ruşanu, Câmpeanu, etc. Sunt însă multe nume mult mai puţin sonore, veritabili anonimi înscrişi în armata profitorilor electorali, care aşteaptă doar un semn pentru a-şi trăda liderul şi partidul care le-a făcut loc în parlament, în consilii locale şi judeţene.

Dar, bănuiesc că Antonescu şi-a făcut astfel de calcule atunci când a luat decizia propulsării lui Iohannis în postura de buldozer antiPSD, atât în interiorul cât şi în exteriorul PNL. Altfel, mişcarea sa de curăţenie autoimună poate deveni un proces hazardat şi plin de imprevizibil, la capătul căruia să-şi piardă poziţia de lider PNL. Oricum, deocamdată, nu există prea multe semne de rebeliune în masă împotriva lui Antonescu. Da, eternul Tăriceanu, „cel mai liberal dintre social-democraţi”, cum bine zice rubrica „Figuri proaste”, din „Pagina de Politică”. Un fost premier care a preferat aceeaşi tactică a trădării, aruncându-şi la coş partenerii din fosta alianţă DA, pentru a se înfrăţi, întru profanarea Brătienilor, cu PSD, urmaş al comuniştilor care i-au trimis în închisori pe înaintaşii partidului.  Tăriceanu, acelaşi socialist vopsit, a cărui singură mare realizare a fost să arunce România în haos, în plin an 2008, mărind iresponsabil pensiile taman când omenirea suna ceasul declanşării crizei globale.

Ca Tăriceanu vor mai fi destui, nu ştim câţi. În mod normal, ei nu au ce să caute în PNL. Locul lor e la PSD. Acolo au fost dintotdeauna, erau doar rătăciţi sau infiltraţi în PNL. Tranşarea disputei de la vârful PNL ne va arăta cât reprezintă partea pură liberală, şi cât partea „Jos, Băsescu”&”Sus, PSD”. Extirparea acestei din urmă cangrene doctrinare va aduce PNL cu faţa către oglinda curată, faţă în faţă cu adevărul liberal. Dacă preţul va fi pierderea a jumătate din partid, atunci ăla să fie! Este ce nu făcea natural parte din trupul acestui partid istoric, reprezintă acel excrement ideologic care trebuie lepădat dacă PNL doreşte să privească spre viitor cu sinceritate. Iar Crin Antonescu e dator cu o mare mea culpa. Lui însuşi, nucleului dur al PNL, electoratului românesc în general, tuturor celor care aşteaptă de la un partid trecut prin cenuşa imperiului socialist viaţă întru adevăr, nu în minciună, ca acum.

Laurenţiu Ciocăzanu

Laurentiu Ciocazanu

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

5 Responses to Ce va rămâne din PNL după plecarea grupării „Jos, Băsescu!”?

  1. T spune:

    Eu ma intreb ce va ramane din tara asta dupa „razboaiele lor „fara sfarsit ?? De ani de zile PONTA si ANTONESCU incearca sa mentina ideea ca Basescu este de vina pentru tensiunile din tara .Si culmea tupeului si in timpul luptelor dintre ei ,tot pe Basescu il invoca !! Acestia doi si partidele lor sunt cuprinsi de o betie a puterii iar in euforia lor se calca in picioare si ce este mai rau,calca in picioare si poporul si tara ! Mai conduce cineva tara ? Ce ii mai preocupa in afara de luptele intre ei, pentru posturi si privilegii si de lupta lor cu Basescu ?? Nu se mai gasesc in aceasta tara oameni cu mintea limpede ,lucizi care sa-i opreasca inainte de a fi prea tarziu ? Folosesc tara ca teren pentru jocurile lor periculoase ,de copii imaturi si inconstienti !!! Sa faci legi,Cod penal,Constitutie pentru interesele partidelor si impotriva lui Basescu ? De ce nu se fac,cum ar fi normal ,pentru tara ,popor,pentru statul de drept,pentru democratie !!!Spunea zilele trecute un ziarist ca nu ne mai dau paine ci numai circ !! Si atunci ce facem -stam ,ne amuzam si privim acest circ care nu se mai sfarseste si care ne epuizeaza fizic si psihic ? Daca nu le spun mamele lor le spun eu –opriti-va din jocul vostru pana nu este prea tarziu !!

  2. Zsolt spune:

    A nu se confunda liberlismul cu PNL. Daca ma gandesc bine noi din 1946 incoace nu am mai avut liberali, nici macar Campeanu, de Qintus sa nu mai zic. Dupa marea pacaleala din ’89 s-a creat un asanumit partid liberal care era si este defapt o anexa al neocomunistilor romani cu marele sef Iliescu. Singurul partid istoric care a functionat cat de cat a fost PNT-ul in frunte cu SENIORUL Coposu ,upa moarte caruia totul a revenit la normalul comunist.In rest un mare „sheet”

  3. Toma marius spune:

    Sper sa nu rămână PSD si PMP .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top