klaus iohannis_ambasadoriRaportul elaborat de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, confirmă, pentru al treilea an consecutiv, progresele înregistrate de România în reformele derulate în sistemul judiciar şi în lupta împotriva corupţiei, consideră preşedintele Klaus Iohannis.

„România se află pe o direcţie ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul ţării noastre pentru consolidarea statului de drept şi independenţa justiţiei fiind unul ireversibil (…) Raportul dat publicităţii astăzi de către Comisia Europeană arată că principalele instituţii din domeniul judiciar şi de integritate au continuat să obţină rezultate impresionante în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. Se confirmă astfel sustenabilitatea eforturilor autorităţilor române şi determinarea de a face reformele necesare pentru societatea românească”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Administraţia Prezidenţială şi citat de Agerpres.

Conform documentului Comisiei, sistemul judiciar român a continuat să dea dovadă de profesionalism, demonstrându-şi inclusiv capacitatea de adaptare la schimbările importante aduse Codului de procedură civilă şi Codului de procedură penală (…) Acţiunile întreprinse de principalele instituţii judiciare şi de autorităţile cu responsabilităţi în materie de integritate în vederea combaterii corupţiei la nivel înalt au oferit în continuare rezultate impresionante. Menţinerea acestei tendinţe este un semn că România realizează progrese durabile în direcţia îndeplinirii obiectivelor MCV, apreciază executivul comunitar.

În acelaşi timp, Raportul MCV insistă că mai multe recomandări din raportul privind MCV pe 2015 sunt în continuare valabile.

Independenţa sistemului judiciar şi respectarea hotărârilor judecătoreşti continuă să fie atacate. Parlamentul pune sub semnul întrebării reforma codurilor penale, iar deciziile acestei instituţii în ceea ce priveşte acţiunea organelor de urmărire penală la adresa deputaţilor şi senatorilor nu se bazează nici în prezent pe criterii obiective. S-au adus îmbunătăţiri în ceea ce priveşte măsurile de combatere a corupţiei generalizate, însă nu la scara necesară pentru soluţionarea unei probleme sistemice, anvergura măsurilor şi voinţa politică aferentă fiind insuficiente, se mai menţionează în raport.

Comisia Europeana„În 2016, eforturile trebuie intensificate şi axate pe prevenirea corupţiei şi pe asigurarea condiţiilor necesare pentru ca judecătorii să îşi poată îndeplini în continuare atribuţiile în mod corespunzător”, a declarat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, pe marginea Raportului MCV în cazul României, adaugă sursa citată.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Iohannis despre raportul MCV: Progrese continue. Comisia Europeană: Combaterea corupţiei trebuie să continue

 1. abas spune:

  Te lauda corupatorul ca sa-si poata face mendrele – tactica veche dar eficienta.
  „S-au adus îmbunătăţiri în ceea ce priveşte măsurile de combatere a corupţiei generalizate” – asta spuneam si eu, sa nu se generalizeze ci sa ramiie numai acolo sus intre cei mari si bogati, ca acolo nu se mai baga nici .. WcM-ul. Dar chiar, MCV-ul asta are treaba numai cu Romania si Bulgaria? Ai vad ca mai sunt cu probleme de Schengen Area si Croatia si Cyprul. La Economic and Monetary Union (EMU) sunt mai multe: Croatia, Cehia, Polonia, Ungaria si Suedia. Si uite cu ce ameninta UE pe romani si pe bulgari: „In international law a safeguard is a restraint on international trade or economic development to protect communities from development aggression or home industries from foreign competition”, adica ei sa cooperam cu ei ca sa-si faca mendrele in economia noastra dar invers, vezi sa nu. Si asa se explica neloialitate tranzactiilor comerciale, distrugerea industriilot de baza, samd. Totul legal si cu streangul de git.
  „În 2016, aceste eforturi trebuie intensificate și axate pe prevenirea corupției și pe asigurarea condițiilor necesare pentru ca judecătorii să își poată îndeplini în continuare atribuțiile în mod corespunzător”, a declarat prim-vicepreședintele Comisiei Europene,Franciscus Cornelis Gerardus Maria „Frans” Timmermans.
  Am fost curios cine este acest sfatuitor si tipul in 5 ani a obtinut Masterul la Literatura franceza si intr-un singur an Masterul la European Law. Mai sa fie!??? „Aside from his native language Dutch, Timmermans is fluent in Italian, Russian, French, German, and English” – daca as fi fost talentat la limbi, as fi spus mare brinza, dar asa, este si asta ceva. Dar acest ceva i-a folosit un an mai tirziu, in 1986 (si nu am gresit anul), cind intra in armata olandeza, la Securitatea lor si … interogheaza prizioneri de razboi rusi. Ca interogarea POW se cam confunda de multe ori cu tortura, cunoastem (si britanicii au facut-o pe vremuri, si americanii in prezent, si romanii in general, si chiar rusii ca doar nu-s cu mot), ce nu inteleg este de unde au facut rost de prizioneri rusi in 1986? Singura posibilitate este primavara Pragheza. Au luat cehoslovacii prizioneri rusi si i-au predat olandezilor? Ia te uita ma ce chestie!!! Da-da-da, da-da. Fata popii cea mai mare nici un dinte-n gura n-are.. Ca a interogat cred, dar nu prizioneri.
  Si indivizi de acest gen sunt la conducerea UE. Astia au tupeul sa vorbeasca despre coruptie si crima organizata? Si Klaus Iohannis, alt .. contributor la traficul international de copii, se felicita pentru .. „progresele înregistrate de România”. Ramii paf si fara cuvinte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top