Merkel2Cancelarul Angela Merkel a răspuns, joi, unei declaraţii făcute la Bruxelles de premierul ungar Viktor Orban în aceeaşi zi.

Într-o conferinţă de presă susţinută în Elveţia, Merkel a subliniat că toate ţările sunt obligate, prin Convenţia ONU privitoare la refugiaţi, să ofere protecţie celor care fug din calea războaielor şi persecuţiilor.

„Germania îşi îndeplineşte datoriile, dar trebuie să facă la fel toate ţările europene”, a adăugat ea.

Merkel s-a declarat de acord că state precum Ungaria şi Grecia, care sunt plasate la graninţa externă a Uniunii Europene, trebuie să securizeze această frontieră dar a insistat asupra caracterului obligatoriu al Convenţiei de la Geneva privind refugiaţii.

Anterior, premierul ungar a spus, de faţă cu preşedintele Parlamentului European, germanul Martin Schulz, că problema imigranţilor este „una germană, nu europeană„.

Orban şi-a atras şi criticile preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, pentru un editorial scris de politicianul maghiar în Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Orban a avertizat asupra riscului pe care îl pune fluxul de imigranţi asupra „rădăcinilor creştine” ale Europei, dar Tusk a sugerat că tocmai atitudinea premierului Ungariei este anti-creştină.

Tusk_Orban

Pentru mine, creştinismul în public şi în viaţa socială înseamnă o datorie faţă de fraţii noştrii aflaţi în nevoi. Pentru un creştin, nu ar trebui să conteze rasa, religia sau naţionalitatea celor aflaţi în nevoi”, a spus Tusk.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to CE i-a răspuns Merkel lui Orban | Premierul maghiar, blamat pentru anti-creştinism

  1. delia spune:

    Da,Donald Tusk,care este polonez,nu reușește să-i convingă pe cei de acasă,să primească refugiați. Este ușor să-l critici pe Orban,care avertizează UE de pericolul islamizării. Asta a spus și Băsescu,care cunoaște foarte bine legile internaționale privind refugiații,trebuie să le oferi condiții.
    Oare la noi în țară nu sînt destule probleme cu rromii ? Cu integrarea lor ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top