Iohannis3Curtea Constituţională a amânat, marţi,  o decizie în dosarul în care un primar din judeţul Constanţa a acuzat neconstituţionalitatea articolului de lege pe baza căruia mai mulţi edili, inclusiv candidatul prezidenţial ACL Klaus Iohannis, au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Curtea a decis că va relua judecata acestui dosar pe data de 9 decembrie.

Această amânare implică, de facto, o altă amânare: la 18 noiembrie, instanţa Curţii Supreme (ÎCCJ) ar trebui să judece admisibilitatea acţiunii ANI împotriva unei sentinţe anterioare favorabile lui Klaus Iohannis, prin care acesta a fost absolvit de decizia de incompatibiliate (o analiză a disputei între candidatul ACL şi ANI puteţi citi aici.)

Însă preşedintele Curţii Supreme, judecătoarea Livia Stanciu, a declarat că, în speţe similare celei în care este implicat Iohannis, ÎCCJ a decis să amâne judecăţile până ce Curtea Constituţională îşi va spune punctul de vedere.

Cum CCR a hotărât amânarea judecăţii pentru prima parte a lunii decembrie, rezultă că şi Curtea Supremă se vede nevoită să dea un nou termen.

Trebuie precizat că indiferent dacă CCR ar fi dat sau nu azi o decizie, candidatura lui Klaus Iohannis pentru turul II nu ar fi putut să fie împiedicată, aceasta fiind declarată definitivă tot în urma unei hotărâri a CCR.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top