sovaPreședintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc, a anunțat miercuri că se va relua toată procedura de vot pe cererea DNA de reținere și arestare a senatorului Dan Șova, potrivit HotNews.ro.

„Nu pot să explic, pentru că nu înțeleg cum să reluăm o procedură care s-a desfășurat absolut regulamentar, o procedură pe care nu a contestat-o absolut nimeni. Ba, mai mult, avem și un vot consemnat într-un proces-verbal pe care, de asemenea, nimeni nu l-a contestat. E o chichiță, o găselniță a PSD prin care pe de-o parte mai lungește lucrurile, pe de altă parte vor să meargă spre un rezultat pe care și l-au propus, sunt convins, pentru că în urma deciziei Curții se simplifică, în plen, situația domnului senator Șova și a tuturor cererilor de acest fel, pentru că numărul necesar de voturi este mai mic”, a declarat Cătălin Boboc

Comisiei Juridice i s-a cerut un punct de vedere privind decizia neconstitușionalitatea hotărârii publicate de Senat după votul în cazul Șova. Reamintim că cererea DNA a picat în plen din lipsă de cvorum în luna martie.

Senatorii respinseseră în luna martie cererea DNA de reținere și arestare preventivă a senatorului PSD. Între timp, acel vot a fost contestat la Curtea Constituțională, iar Senatul urma să decidă dacă se va relua procedura și votul în cazul Șova.

Procurorii îl acuză pe senatorul PSD de trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

„Din actele de urmărire penală a rezultat că în perioada 2007-2009, suspectul Șova Dan-Coman a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între CER și CET pe de o parte și SCA „Șova și Asociații” pe de altă parte.

De asemenea, a rezultat faptul că suspectul Șova Dan-Coman în calitate de „avocat coordonator” mențiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuții legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER și CET și la alte instituții contribuind efectiv la încheierea acestor contracte și acte adiționale efectuând în plus și activitate de consultanță juridică în temeiul acestor contracte și acte adiționale”, arată DNA.

Procurorii îl acuză pe Șova că a încercat să distrugă probele în acest dosar pentru acreditarea ideii că nu s-a implicat în încheierea contractelor de asistență juridică cu cele două companii de stat.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top