0905_anticoruptie_generalRomânia este percepută în continuare ca o țară afectată de corupție, „în apropierea” Italiei, Greciei și Bulgariei, relevă un clasament realizat de Transparency International în care un punctaj mai mare înseamnă o percepție mai mică a corupției.

Astfel, conform Indicelui de Percepție a Corupției 2015, România, cu 46 de puncte, a „performat” sub media Uniunii Europene, de 65,36 de puncte.

Pe scala Transparency International, nivelul 0 corespunde unei țări percepute ca fiind foarte corupte iar 100, unei țări „curate”, amintește Agerpres.

Pe primul loc se plasează, pentru al patrulea an la rând, Danemarca. Această țară a întrunit 91 de puncte, fiind urmată de Finlanda și Suedia în clasament.

În top au fost incluse 168 de țări iar România se plasează pe locul 58 mondial. Pe ultimele două locuri se află Coreea de Nord și Somalia, cu același scor de anul trecut, 8.

China, care și-a intensificat campaniile anticorupție sub conducerea președintelui Xi Jinping, realizează un scor de 37, plasându-se pe locul 83 împreună cu Columbia și Sri Lanka, amintește sursa citată.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Cât de coruptă mai e România, conform studiului Transparency International

 1. abas spune:

  „Many other countries are ruled by a variety of independent tribal leaders and often lack a centralized power structure with any meaningful sway” – asta pare interesanta, deci o putere cntrala ar putea reduce coruptia. Pare corect, deci sa nu mai fie corupti marunteii ci numai aia mari. Asa este, cum s-a terminat cu comunismul a inceput debandada. Uite la capitalisti este la fel, si nu-i normal? Te corup, inseamna ca am cu ce si de ce. Te lasi corupt te imbogatesti si te intinzi si tu la cascaval. Sunt grozavi astia cu sondajele lor de opinie.
  The Index scores 177 countries and territories on a scale from 0 (highly corrupt) to 100 (very clean). No country has a perfect score, and two-thirds of countries score below 50. This indicates a serious, worldwide corruption problem. Ia sa vedem:ultima #175 Somalia cu 8 si prima Danemarka cea mai curata cu 91. Iar la mijloc: Ukraina 25, Rusia 28, Moldova 35, India 36, Grecia si China 40, Bulgaria 41, Romania si Italia 43, Turcia 50, Ungaria 54, Polonia 60, Israel 61, Austria 69, Franta 71, America 73-74, Japonia 74, Anglia 76, Germania 78, Canada 81, Elvetia 85. Probabil ca Israelul sa fie asa, nici prea prea nici foarte foarte. Dar Canada, cu iertaciune – traiesc aici si stiu cum se iau joburile. Nu dau un sfant pe aiureala asta. Ma rog, cei care s-au „ocupat” cu asa ceva au luat si ei o bucata de piine – ce sa-i faci, vremuri grele. Decit sa muncesti, mai bine freci tiparul.
  Dar asta este de pus in rama: „There has to be an honorable mention for the United States, which many people figure has to be the most corrupt nation on Earth. The fact is, the U.S. does have a great deal of corruption in many forms, like lobbying, bribery, gerrymandering, and bought elections. But according to the corruption index, the U.S. pales in comparison to countries in Africa, Asia, and the Middle East” – asta da, chestie de index. Adica .. vax albina. „The economic system of the U.S. — although often portrayed as ‘free-market’ — does not quite live up to that description, in many cases. A quick look at the telecom or energy industry shows that many monopolistic forces are at play, and big money oftentimes can get laws rewritten to preserve power and influence” – asa „transparentilor”, luati-o pe verde (adica fiti cruzi). „There are definitely many issues the United States needs to work out — from the financial system to elections — but with the status quo firmly set in place, there isn’t much indication that citizens should expect big-time change in the near-term” – cum bine spunea Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”
  Ce mai, in lumea afacerilor, pe piata libera, coruptia joaca pe masa. Te sinucid guzganii daca esti .. incoruptibil. Am trecut prin asta. Lucram pentru guvern si aveam o puzderie de contractori – insulte, amenintari cu tribunalul, cutite. Dandana mare. Si diplomatia ajuta – trebuie sa dam de lucru la toti, iar daca ramii singur ajungi la pepeni cu garantia. Si dadeau inapoi. Dar cea mai buna chestie este sa-ti cunosti meseria, sa nu te poata invirti pe degete – daca nu desfaci toata aiureala asta si o faci de la cap, nu mai termini si te penalizaz, ca ai semnat. Nu-i simplu, albesti la par. Noua ani am fost in hurducaiala asta, raspundere de milioane de dolari anual. In Romania a fost mai simplu. Calculam comisionul, il raportam si Securitatea si Ambasada se ocupau de restul. Dar profesional, o placere sa-ti vezi lucrarile terminate fara probleme.
  „wake up from the nightmare and look up at the sky: I’m alive”, sau totul este bine cind se termina cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top