busoi-duicuProcurorii au atașat la dosar inclusiv o interceptare telefonică ce demonstrează relațiile apropiate dintre Duicu și Bușoi, în care cei doi stabileau o întâlnire. În acea întâlnire, afirmă procurorii, Duicu și Bușoi au discutat în legătură cu fondurile ce aveau să fie alocate judeţului Mehedinţi pentru servicii paraclinice.

DNA arată în Rechizitoriu că în urma rectificării bugetare din noiembrie 2013, aprobată de Bușoi, Casa Județeană de Sănătate Mehedinți a ajuns să se claseze pe locul al doilea în clasamentul alocărilor bugetare, doar Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București primind mai mulți bani. De menționat că actualul europarlamentar liberal Cristian Bușoi este originar din județul Mehedinți.

La data de 7 noiembrie 2013 la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate un referat (înregistrat sunt nr. BG863/7 noiembrie 2013) cu privire la repartizarea influențelor ce decurg din ordonanța guvernului nr. 99/2013 din data de 30 octombrie 2013. Acest referat a fost aprobat, în calitate de preşedinte al Casei naţionale de Asigurări de Sănătate, de către Buşoi Cristian-Silviu.

 

Prin acest referat casei judeţene de asigurări de sănătate Mehedinţi i s-a alocat, pentru servicii paraclinice, suma suplimentară de 795.840 de lei (credite de angajament [sume pentru care se puteau angaja cheltuieli] pentru anul 2013, ajungându-se astfel la suma anuală totală de 5.999.840 de lei), ceea ce reprezintă 7,70% din suma suplimentară alocată la nivel național caselor județene de asigurări de sănătate; aceasta în condiţiile în care, aşa cum am arăta, judeţul Mehedinți are doar 1,21% din numărul de asiguraţi de la nivel naţional; în cifre absolute suma alocată judeţului Mehedinţi a fost depăşită doar de cea alocată municipiului Bucureşti

 

Iată și stenograma discuției Duicu-Bușoi interceptată de DNA și care a fost publicată de realitatea.net.

În ziua de 03.11.2013, la ora 17:36:11, DUICU IOAN-ADRIAN a luat legătura cu BUŞOI CRISTI, cei doi purtând următoarea discuţie:

BUŞOI CRISTI: Da, ADI?

DUICU IOAN-ADRIAN: Bună CRISTI. Pe unde eşti?

BUŞOI CRISTI: În BUCUREŞTI. Tu?

DUICU IOAN-ADRIAN: Am ajuns în BUCUREŞTI.

BUŞOI CRISTI: Da? Ne vedem?

DUICU IOAN-ADRIAN: Aha. Da. Unde vrei, acolo vin.

BUŞOI CRISTI: Pe unde eşti acuma?

DUICU IOAN-ADRIAN: Sunt chiar în centru, chiar lângă Piaţa Victoriei, aici.

BUŞOI CRISTI: Vii pe la mine?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eşti acasă?

BUŞOI CRISTI: Ajung într-un sfert de oră.

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi, vin şi ne vedem chiar în parcare jos, CRISTI. Te aştept chiar la intrare la tine, la barieră, acolo.

BUŞOI CRISTI: Bine. Nu vrei să urci puţin sau…?

DUICU IOAN-ADRIAN: Nu mai urc. Că mai trebuie să mă duc în altă parte, da’ vreau să mă văd cu tine puţin.

BUŞOI CRISTI: Da. Da.

DUICU IOAN-ADRIAN: Tu prin ce parte vii, CRISTI? De unde vii?

BUŞOI CRISTI: Păi, dacă vrei, vin unde eşti tu şi vorbim. Unde eşti?

DUICU IOAN-ADRIAN: Păi şi… Eu sunt de la Calea Victoriei, am luat-o aicea… unde-i Mac Donalds-ul ăla, pe linia de tramvai, e strada închisă, unde se lucrează pe ea.

BUŞOI CRISTI: Aşa. Şi vrei să vin la Mac Donald’s acolo?

DUICU IOAN-ADRIAN: Eu sunt chiar aici, la Mac Donald’s, în faţă.

BUŞOI CRISTI: Da’ durează un pic că …

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te aştept aici.

BUŞOI CRISTI: Un sfert de oră.

DUICU IOAN-ADRIAN: Da, CRISTI. Te aştept aicea.

BUŞOI CRISTI: La Mac Donald’s în faţă.

DUICU IOAN-ADRIAN: Deci, la Calea Victoriei, da? O iei către clădirea… către… nu ştiu cum dracu’ îi zice, pe strada asta unde nu se circulă tramvaiele, unde se lucrează, care duce spre tine, mă, vine la IBIS, la gară.

BUŞOI CRISTI: Da. Da. Ştiu. Ştiu.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top