medici bulgariaAstfel, în termen de un deceniu, sistemul de sănătate din Bulgaria va fi practic paralizat din cauza lipsei de personal. 

Potrivit statisticilor, vârsta medie a doctorilor bulgari este în prezent de 53 de ani. Medicii sub 30 de ani reprezintă doar 5 procente din totalul personalului, cei cu vârste între 31 şi 35 de ani, 25% în vreme ce peste jumătate dintre doctori au între 46 şi 60 de ani.

În aceste condiţii, spitalele din ţara vecină se vor confrunta în scurt timp cu o criză acută de personal calificat, odată cu pensionarea doctorilor din vechile generaţii.

Autorităţile de la Sofia spun că e nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în sistemul de sănătate şi de mărirea salariilor. Altfel, medicii vor continua să plece în număr mare peste hotare iar spitalele locale vor intra în colaps. 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top