Cine ar fi crezut că Bucureştiul este depăşit doar de 4 mari metropole la nivel de aglomeraţie? Ambuteiaje le şi traficul urban plasează Capitala în top 5 mondial, în faţă fiind Istanbul, Mexico City, Moscova şi Sankt-Petersburg.
Deputatul PNL Ovidiu Reaţchi somează RATB şi Metrorex să aplice un plan comun de rezolvare a acestor probleme, oferind ca exemplu Viena.
„Bucureştiul bifează o nouă contraperformanţă: potrivit unui studiu, Capitala noastră se află pe locul 5 în topul oraşelor cu cele mai mari probleme în trafic. Mai exact, se pare că un bucureştean pierde mai bine de 4 zile în trafic, pe an. De departe, conform sondajelor de opinie, traficul este cea mai mare problemă cu care se confruntă bucureştenii şi cred că pentru soluţionarea acestei situaţii, un model pe care îl putem adapta cu succes este cel al oraşului Viena. Mai exact, avem nevoie de o strategie de extindere a metroului şi a transportului public de suprafaţă, de o modernizare a parcului auto al RATB, fără creşterea preţului abonamentelor, diversificarea şi suplimentarea transportului public pe timp de noapte, precum şi de creşterea preţurilor la parcare în zonele centrale pentru a evita aglomerarea. Folosind aceste metode, în Viena numărul persoanelor care călătoresc cu maşina personală a scăzut cu 15% în ultimii 35 de ani. Practic, aplicând acest model în Bucureşti – un oraş similar ca număr de locuitori cu Viena – se poate ajunge la scăderea numărului de maşini aflate în trafic şi la creşterea utilizării transportului public”.
Raeţchi a punctat că RATB şi Metrorex au nevoie de o strategie comună pentru dezvoltarea transportului public.
„O serie de astfel de propuneri sunt stipulate, punctual, şi în Planul de Mobilitatea Urbană, aflat în dezbatere publică la propunerea Primăriei Generale şi a Consiliului Judeţean Ilfov, dar fără o strategie comună asumată la nivelul RATB şi Metrorex, traficul va rămâne infernal. De asemenea, consider că Planul de Mobilitate Urbană trebuie să beneficieze de o dezbatere serioasă pentru că acesta reprezintă strategia de transport public pentru următorii 15 ani”.
Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
In legatura cu acest articol vreau sa va spun ca situatia
circulatiei pt vehiculele Ratb in Bucuresti este DEZASTRUOASA.
Din cauza traficului aglomerar vehiculele Ratb nu pot sa aibe ritmicitatea
corespunzatoare si sa preia calatorii din statii la un interval de timp rezonabil.
Pe aceasta cale adresez rugamintea sa nu mai li se aduca injurii
soferilor pt acest fapt.RESPONSABILITATEA ACESTEI PROBLEME
SE AFLA LA PRIMARIE,RATB SI NU IN ULTIMUL RIND POLITIA RUTIERA.
ROG CALATORII SA INTELEAGA CA NU SOFERII IAU DECIZII IN PRIVINTA NR.DE MASINI PE CARE
IL SCOATE RATB PE FIECARE LINIE CI SEFII LOR IERARHICI CARE SE
AFLA IN SEDIUL RATB DE PE DINICU GOLESCU.DECI
ACOLO SA MERGETI SI SA CERETI EXPLICATII PT LIPSA MASINILOR DIN TRASEU
SI NU LA SOFERI.IN ULTIMUL TIMP SE PARE CA ANGAJATORII DIN ANGLIA SI GERMANIA
APRECIEAZA FOARTE MULT SOFERII DE AUTOBUZ DE LA RATB SI RECRUTEAZA MASIV.
TOTUSI SE PARE OCCIDENTALI APRECIEAZA EXPERIENTA SOFERILOR RATB IN SCHIMB RATB NU.