ghizela vass_bogdan olteanuJurnalistul Grigore Cartianu a comentat pe Facebook situația viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, care este acuzat că a luat 1 milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru ca Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării.

Astfel, Cartianu scrie că Olteanu este „nepotul stalinistei Ghizela Vass, activistă temută în regimul Gheorghiu-Dej și tovarășă de nădejde, cu privilegii intacte, sub Ceaușescu”.

„Ghizela Vass a intrat în mișcarea comunistă încă din 1933, când partidul-marionetă al Moscovei activa în ilegalitate, sub îndrumarea NKVD (KGB).
Escroaca bolșevică răcnea, la începutul anilor ’40, că Basarabia trebuie ‘eliberată’ de sub ‘jugul burghezo-moșieresc românesc’. Apoi, după 1945, cerea ‘eliberarea românilor de sub jugul lui Iuliu Maniu și al Brătienilor’.

Bogdan Olteanu este fiul uneia dintre fiicele Ghizelei Vass, Ecaterina, care s-a căsătorit cu Dănuț Florin Olteanu, fost secretar de partid la întreprinderea Tehnofina.

Până la vârsta de 30 de ani, Bogdan Olteanu a locuit împreună cu bunica sa, de la care pare să fi moștenit toate apucăturile murdare tipic bolșevice”, a scris Cartianu.

PRocurorii anticorupție spun că Olteanu a primit milionul de euro în 2008, când era șeful Camerei Deputaților din partea PNL. Banii i-ar fi luat printr-un intermediar chiar la sediul partidului.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top